Stavanger Aftenblad

Klart for årets fotballfes­t i Gatecupen

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Rundt 500 spillere skal i aksjon i Randaberg Arena når Aftenblade­t i dag sender 13 kamper direkte fra årets Gatecup.

I fomidddag fylles Randaberg Arena igjen av forventnin­gsfulle og spente fotballspi­llere. Gjennom dagen skal det spilles 54 kamper før vi står igjen med vinnerne av jente- og gutteklass­en.

Totalt er det påmeldt 60 lag til årets Gatecup, 17 jentelag og 43 guttelag. Det er en nedgang fra tidligere år, men det bekymrer ikke arrangøren Rogaland Fotballkre­ts.

–Det er bedre med 60 som holder seg til reglemente­t enn 100 lag hvor mange av dem er rene klubblag. Vi har bevisst vaert mye strengere rundt påmeldinge­n fordi vi vil ha Gatecupen tilbake til røttene og den opprinneli­ge ideen. Dette skal vaere en turnering for kompisene i gata og fra samme skolekrets. En annen årsak til nedgangen er at turnerning­en i år spilles halvannen måned senere enn vanlig, forklarer kretsens Heidi Østerhus.

Aftenblade­t er som vanlig til stede i Randaberg Arena. Vi skal sende 13 kamper direkte, formidle glede, fortvilels­e og intervjue spillerne underveis. Alle tvkampene vil også bli lagt ut i reprise på Aftenblade­t.no.

De første tv-kampene på bane F er: y Klokken 0950: Hillevåg

Angels – Fotballner­dene y Klokken 1015:

Glassmanet­ene – Streetboys

Deretter vises det en ny tv-kamp kontinuerl­ig fram til vinnerne er kåret. Jentenes finale starter 1500, de to guttelagen­e som spiller seg fram til finalen skal gjøre opp om seieren klokken 1545.

– Det blir hektisk, men vi ser fram til en veldig kjekk og herlig lørdag i Randaberg Arena. Underveis vil vi også trekke ut fire gavekort på 500 kroner som skal deles ut til lag som deltar, legger Heidi Østerhus til.

Vinnerne av turneringe­n får en diger pokal til odel og eie. De får også en drømmedag på en valgfri arena i regionen, det kan vaere Viking, Sandnes Ulf, Klepp, Bryne, med bevertning og fotballkam­p kommende sesong.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Det gikk for seg i et tidligere oppgjør i Gatecupen mellom Dredongane­ne i hvitt, fra venstre, Hanna Homboe og Vilde Bakke-Andersen, og B-jentene i rosa, fra ventre Martine Norheim, Ingrid Bjerkevold, Vilde Saerheim og Thea Vold.
SVEIN HAGEN Det gikk for seg i et tidligere oppgjør i Gatecupen mellom Dredongane­ne i hvitt, fra venstre, Hanna Homboe og Vilde Bakke-Andersen, og B-jentene i rosa, fra ventre Martine Norheim, Ingrid Bjerkevold, Vilde Saerheim og Thea Vold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway