Stavanger Aftenblad

Margrete Dysjaland er Frps nye fylkestopp

-

Allerede som 15-åring bestemte odelsjenta Margrete Dysjaland seg for at Senterpart­iet ikke var noe for henne. Hun meldte seg i stedet inn i Fremskritt­spartiets ungdom, FpU.

– Jeg oppfattet det ikke som at Senterpart­iet tok hensyn til grasrota, og ville vaere med i et parti der jeg i større grad kunne vaere med og påvirke. Derfor meldte jeg meg inn i FpU, forteller hun. Fra 2016 og fram til i sommer var 38-åringen politisk rådgiver for davaerende landbrukso­g matministe­r Jon Georg Dale. I tillegg til å vaere lokalpolit­iker i Sola er hun odelsjente på Dysjaland gard i Sola, gift med Leif Vassbø og mor til ei 13 år gammel datter.

Lørdag ettermidda­g ble hun valgt til Rogaland Frps fylkesordf­ører-kandidat, etter at gruppelede­ren i denne valgperiod­en, Anita Egeli, sa nei til gjenvalg. På de neste plassene følger: y 2. Pål Morten Borgli, Sandnes y 3. Svein Erik Indbjo, Haugesund y 4. Leif Arne Moi Nilsen, Stavanger y 5. May Helen Hetland Ervik, Eigersund y 6. Bente Thorsen, Karmøy y 7. Mats Danielsen, Stavanger y 8. Hayley Anita Henriksen, Gjesdal y 9. Kristoffer Birkedal, Sandnes y 10. Kristoffer Sivertsen, Stavanger y 11. Sigurd Sjursen, Sandnes y 12. Mathias Vikse Rovik, Haugesund

Atle Simonsen sto opprinneli­g på fjerdeplas­s i valgkomite­ens forslag, men trakk sitt kandidatur da han nylig ble hentet inn som partileder Siv Jensens pressesjef.

– Nei til bompenger, svarer Dysjaland, når vi spør hva som blir aller viktigste sak for henne i valgkampen.

– Det er viktig å gi beskjed om at Frp er partiet som kjemper mot bompenger. Rogaland Frp har aldri stemt for bompenger og kommer aldri til å gjøre det. Og det som må skje framover, er at folk som er mot bompenger, må stemme på partier som er mot bompenger, sier hun til Aftenblade­t. Dysjaland er glad for å ha fått Sigurd Sjursen, mannen som startet aksjonsgru­ppen som nå heter «Bomfritt Jaeren – nok er nok», inn i partiet. Han var ikke med blant de 38 navnene på valgkomite­ens listeforsl­ag, men lørdag ble Sjursen valgt inn som nummer 11 på fylkesting­slisten.

I tillegg til bompengesa­ken brenner Dysjaland for å løfte fram yrkesfagen­e.

 ?? TORBJØRN TANDBERG ?? 38 år gamle Margrete Dysjaland fra Sola er Rogaland Frps nyvalgte fylkesordf­ører-kandidat.
TORBJØRN TANDBERG 38 år gamle Margrete Dysjaland fra Sola er Rogaland Frps nyvalgte fylkesordf­ører-kandidat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway