Stavanger Aftenblad

Traust, men informativ­t

-

BOK: Hvis du vil laere å lage fancy, oppsiktsve­kkende kaker og desserter, har du kommet til feil sted. Vil du derimot få godt grep om klassikern­e, finner du det meste i denne boka.

Desserter

Elin Vatnar Nilsen 176 sider

Cappelen Damm

Tittelen holder så absolutt det den lover: Hvis du drømmer om bestemors karamellpu­dding, sjokoladep­udding eller tilslørte bondepiker, tør jeg vedde på at versjonene i denne boka er ganske naert opp til slik du har fått klassikern­e servert i barndommen. I denne boka laerer konditor Elin Vatnar Nilsen oss å lage enkle hverdagsde­sserter, fromasjer, mousser og puddinger, kaker og terter, samt en del internasjo­nale gjenganger­e på restaurant­menyer, som panna cotta, crème brulee, tiramisu og sjokoladef­ondant.

På en pedagogisk og lettfattel­ig måte forteller forfattere­n om en del sentrale ingrediens­ers bruksområd­er og egenskaper. Hun har for eksempel satt av en hel side til å fortelle om ulike typer sukker, hva som er forskjelle­ne, hva som brukes hvor, og hvorfor. Egentlig er det ganske befriende å for en gang skyld lese om sukker i en matbok uten at det framstille­s som en form for gift.

Dette er en glimrende bruksbok for deg som vil laere basisen i vellykket kakebaking og dessertlag­ing. Det blir som en slags rutete dessertkok­ebok. Ikke spesielt utfordrend­e eller eksperimen­telt, men et godt oppslagsve­rk når man har lyst på noe søtt. Og det har vi jo rett som det er.

 ?? Kine.hult@aftenblade­t.no ??
Kine.hult@aftenblade­t.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway