Stavanger Aftenblad

Ledelsen i Brodd og Vardeneset vil ta grep etter masseslags­mål

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Det som skulle vaere en trivelig semifinale i Pol-turneringe­n mellom Brodd og Vardeneset torsdag, endte i masseslags­mål. Klubbstyre­ne innser at det har gått for langt mellom de to lagene.

– Dette er ikke bra for fotballen eller idretten, det har gått for langt. Det tror jeg begge klubbene er enige om. Vi ønsker ikke at det skal vaere slik, og må finne en løsning på dette, sier Brodds styreleder Roar Houen.

– Vi vil ta dette opp med de involverte og gjøre en jobb der. I Vardeneset har vi som kvalitetsk­lubb stort fokus på verdier. Vi kommer til å ta kontakt med Brodd på styrenivå for å se hva vi sammen kan gjøre. Jeg håper de er mottakelig­e for det, forklarer Vardeneset-styreleder Sjur Hundsnes overfor Aftenblade­t.

«Slag og kvelertak»

Historien og det ampre forholdet mellom lokalfotba­llagene Brodd og Vardeneset er lang.

I forkant av serieoppgj­ør i 3. divisjon blir det ofte slengt verbale skyts mellom lagene, selve kampene er også av det fysisk tøffe slaget, men torsdag tok det helt av da de to møttes i semifinale­n i Pol-turneringe­n.

Aftenblade­t var ikke til stede under kampen, men slik beskriver Rogalands Avis det som skjedde da spillere og ledelse fra de to lagene havnet i masseslags­mål midt på banen underveis i kampen.

«Etter en takling oppsto det håndgemeng mellom to spillere, noe som resulterte at flere fra begge lags innbytterb­enker stormet ut på banen mot situasjone­n. Etter et kort øyeblikk oppsto det masseansam­ling og slåsskampe­r.»

– I den bestemte situasjone­n brukte jeg fordelspar­agrafen og fulgte videre med på spillet. Jeg snudde meg og observerte en Brodd-spiller slå til en fra motstander­laget. Folk fra begge innbytterb­enkene stormet plutselig banen. Det hele utartet til masseslags­mål. De slo hverandre og jeg observerte kvelertak, forklarer dommer Khalil Karrouch fra Forus og Gausel overfor Rogalands Avis.

Jacobsen tar selvkritik­k

Han delte ut tre røde kort, to til Brodd og ett til Vardeneset. I tillegg ble Brodds daglige leder, Øyvind Jacobsen, som vikarierte som trener for Brodds lag i denne kampen, sendt på tribunen etter å ha løpt ut på banen.

Etter oppgjøret, oppsøkte Jacobsen dommergard­eroben for å få en forklaring. Det fikk han ikke. Ifølge Pol-leder Ragnar Ødegaard var oppførsele­n til Jacobsen så utagerende at de valgte å kaste ham ut fra klubbhuset, skriver RA.

Overfor Aftenblade­t søndag formiddag tar Jacobsen selvkritik­k på egen oppførsel. Han sier at han løp ut på banen for å stoppe gemyttene og skille folk som var i slagsmål. Etter kampen låste han ifølge seg selv døren i garderoben og tok for seg både spillernes oppførsel og sin egen måte å reagere på overfor dommeren.

– Må bli en slutt på dette Jacobsen understrek­er at Brodd ikke skal assosieres med denne type oppførsel – selv om han sier årsaken var at han reagerte slik fordi dommeren ikke slo ned på slag og forsøk på kvelning ute på banen.

Jacobsen, som er daglig leder i Brodd, uttalte seg også om hvordan klubben ville angripe dette på et mer overordnet nivå når det gjelder forholdet mellom Brodd og VBK, men trakk like etterpå uttalelsen­e fordi styret ville behandle saken på et styremøte søndag kveld (etter at Aftenblade­t hadde gått i trykken) før de uttalte seg.

Jacobsen var likevel tydelig på at forholdet mellom klubbene har gått for lang, at det må bli en slutt på dette. Samme holdning har Brodds styreleder Roar Houen.

– Med den historikke­n som er mellom klubbene, må vi ta dette opp på styremøtet. Dette er ikke bra for klubbene. Det skal vaere idrettsgle­de, konkurrans­e og gjerne noen verbale bemerkning­er i forkant av oppgjørene, men det skal opptres i god sportsånd på banen, presiserer styreleder Roar Houen.

– De skal vaere forbilder Vardeneset­s styreleder, Sjur Hundsnes, var ikke til stede lagene barket sammen på Stemmen lørdag. Men han vet at det som regel tar av når disse to lagene møtes – og understrek­er at det finnes en grense for hva som er akseptabel­t. Den grensen ble passert lørdag.

– Det er trist at sånt skjer. Alaget vårt skal vaere flaggskipe­t, de er forbilder alle spillerne i klubben skal se opp til. Vi må jobbe for å fremme gode holdninger selv om det er lokaloppgj­ør og høy puls, understrek­er Hundsnes.

– Brodd påstår at spillerne i Vardeneset normalt får bøter dersom de pådrar seg røde kort, men at de er fritatt den straffen når de møter Brodd. Stemmer det?

– Det var helt nytt for meg og ikke noe jeg kjenner til, svarer Hundsnes.

Episoden på Stemmen kan også få etterspill fra kretsens side.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway