Stavanger Aftenblad

To stafettsei­rer på Beitostøle­n

-

LANGRENN: De norske langrennsg­utta gikk inn til seier på

4 x 7,5 kilometer stafett på Beitostøle­n i går.

Finn Hågen Krogh fikset seieren etter å ha gått sammen med russiske Andrej Melnitsjen­ko gjennom hele ankeretapp­en.

– Det var tungt. På flata gikk han dyrisk, sa Hågen Krogh om sin russiske motstander.

– Jeg slet. Jeg valgte å ta det bakke for bakke, og meter for meter. Jeg viste at hvor naermere mål jeg kom, jo større sjanse hadde jeg til å klare det, sa han og takket for jobben sine tre lagkamerat­er hadde gjort før ham.

I den siste bakken før mål satte Hågen Krogh inn rykket for å komme først inn mot mål. Melnitsjen­ko hang med og de to kom samlet inn på oppløpet. Der var nordmannen raskest, og sikret norsk stafettsei­er på Beitostøle­n.

Tidligere på dagene hadde Heidi Weng, Therese Johaug, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg tatt Norge til topps på kvinnestaf­etten.

– Det var innmari artig, sa Ingvild Flugstad Østberg.

Da hadde Heidi Weng, Therese Johaug og Ragnhild Haga gitt henne en luke på 11,6 sekunder før sisteetapp­en.

– Det var deilig på få 10-11 sekunder, men samtidig var det en inspireren­de avstand for de bak. Jeg var ikke noe interesser­t i å få de opp på bakskiene, men nå puster jeg lettet ut, sa Haga, som var godt fornøyd med jobben lagvenninn­ene hadde gjort.

Russlands 2. lag gikk inn til andreplass 37,3 sekunder bak Norge. (NTB)

 ?? TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Russiske Andrej Melnitsjen­ko foran Finn-Hågen Krogh under stafett 4 x 7,5km World Cup for menn på Beitostøle­n i går. Det endte med norsk seier.
TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Russiske Andrej Melnitsjen­ko foran Finn-Hågen Krogh under stafett 4 x 7,5km World Cup for menn på Beitostøle­n i går. Det endte med norsk seier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway