Stavanger Aftenblad

Kvinne i 50-årene stjal ringer for 180.000 kroner

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Kvinnen i 50-årene hadde god greie på de ulike ringene i Georg Jensen-butikken på Kvadrat. I løpet av 15 minutter klarte hun å stikke av med verdier for 180.000 kroner.

Daglig leder Kariann Dahle Hansen forteller at kvinnen i 50-årene tok seg god tid i butikken lørdag 24. november.

–Hun kunne mye om de ulike ringer og merker i butikken, hadde kunnskap om pris og produkt og viste stor interesse, sier Dahle Hansen.

Distrahert

Ekspeditør­en tok seg god tid med den interesser­te kunden, som etter en stund ønsket å vite mer om spesielt én ring.

Den ansatte i butikken måtte da snu seg for hente en katalog for å kunne svare mer spesifikt på kvinnens spørsmål, og var derfor borte et øyeblikk.

– Trolig tok det bare to sekunder. Da ekspeditør­en snudde seg igjen ble hun distrahert og bein for å avlede oppmerksom­heten, sier Dahle Hansen.

Kvinnen forlater butikken. Idet hun går ut døren, sier hun at mannen hennes vil komme å kjøpe ringene om kort tid.

–Den ansatte i butikken får fort følelsen av å ha gått glipp av noe. Det ble fort klart for oss at ringer til en verdi av 180.000 kroner manglet.

Det dreier seg om ringene kalt Fusion.

–Dette er gullringer med masse diamanter på. Det er de dyreste vi har i butikken.

Tips fra andre

Daglig leder Kariann Dahle Hansen har anmeldt forholdet. Timevis med videooppta­k fra Kvadrat er gjennomgåt­t uten at den kvinnelige tyven er identifise­rt.

– Vi har imidlertid fått tips fra flere gullsmeder om at også de tilbake i tid har vaert utsatt for en kvinne som har stjålet for store verdier. Vi vet ikke per nå om det kan dreie seg om samme kvinne. Dette er en fryktelig situasjon for oss alle, og saerlig ekspeditør­en som var på jobb da dette skjedde.

Alle gullsmeder i distriktet som fører denne serien er blitt varslet om tyveriet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway