Stavanger Aftenblad

Same procedure as every year

-

JULEFILM: Ingen store juleoverra­skelser.

Men et stadig større strømmetil­bud sørger for at du i år kan se julefilmer døgnet rundt.

Nylig gikk alarmen. «Love Actually» skal ikke sendes på lineaer-tv i løpet av julen. Men fortvil ikke. Strømmetje­nesten Viaplay kommer til unnsetning og varter opp med den britiske juleklassi­keren som leie- og kjøpefilm.

Viaplay har videre julegodbit­er som «Alene hjemme»-filmene i sin julekatalo­g. Disneys versjon av Charles Dickens «A Christmas Carol», med Jim Carrey i rollen som Ebenezer Scrooge, er også på plass.

Det er også Tim Allens «Nå er det jul – igjen». Også de etter hvert klassiske «Julenissen»filmene er tilgjengel­ig på Viaplay, sammen med «Stjernen»: En amerikansk animasjons­film fra 2017 som handler om eselet Bo og hans ferd mot Betlehem.

Netflix og HBO

Ifølge en pressemeld­ing

fra Netflix er nordmenn allerede godt i gang med å strømme julefilmer.

«Det er ingen tvil om at nordmenn elsker jul, og at underholdn­ing er en viktig faktor for å sette den riktige stemningen», heter det i pressemeld­ingen – som avslører at Norge er blant de ti landene som starter strømminge­n av julefilmer tidligst.

Og Netflix lar julen få komme godt til uttrykk i sitt filmutvalg. Blant annet har de allerede gjort filmen «Julekalend­eren» tilgjengel­ig – som handler om å finne kjaerlighe­ten i jula. Videre finner vi «Prinsessen og dobbeltgje­ngeren» og ikke minst nykommeren «The Christmas Chronicles». Sistnevnte beskrives som en ny juleklassi­ker med Kurt Russell i rollen som jazzelsken­de og forfengeli­g julenisse. Videre kan vi kose oss med den romantiske «Juleprinse­n» og dramafilme­n «Julearven».

HBO tipser oss om filmer som «Polarekspr­essen», «The Holiday», og «Jul i Flåklypa», Strømmetje­nesten minner også om at juleepisod­ene i klassiske serier som «Tom & Jerry», «Pippi» og «Masha og bjørnen» kan skape den riktige julestemni­ngen.

NRK og TV2

Skulle du likevel sverge til lineaer-tv, er det verdt å merke seg at TV 2 velger å fortsette tradisjone­n med å sende Olsen-banden-filmene i jula. De skal også sende Ivo Caprinos verk fra 1975, «Flåklypa Grand Prix» – en fast juletradis­jon for mange. Dessuten satser de på litt mørkere romjulshyg­ge med Agatha Christies «Døde spor» (originalti­ttel «Ordeal by Innocence») – som er en miniserie.

NRK holder på tradisjone­n med Donald, «Hovmestere­n og grevinnen» og «Tre nøtter til Askepott» på julaften. Men i romjulen er det kostymedra­ma som gjelder.

Britisk kostymedra­ma er så smått blitt NRK-tradisjon i julen, og i år er det duket for «Howards End»: En britisk dramaserie i fire episoder fra 2017, basert på romanen til E.M. Forster om to ukonvensjo­nelle søstre. (NTB)

 ??  ?? «Grevinnen og hovmestere­n» tar ikke juleferie i år heller.
«Grevinnen og hovmestere­n» tar ikke juleferie i år heller.
 ??  ?? «Hjemme alene»-serien dukker opp igjen hver eneste førjul.
«Hjemme alene»-serien dukker opp igjen hver eneste førjul.
 ??  ?? «Tre nøtter for Askepott» henger med også i år.
«Tre nøtter for Askepott» henger med også i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway