Stavanger Aftenblad

Tørny Kvaløy 70 år

-

Vår kjaere mor fyller 70 år i dag! Mor ble født på Randaberg på selveste Luciadagen i 1948. Med en mor, en far og storesøste­r, og mange naere slektninge­r på alle kanter var barndommen trygg og god.

Mor var visstnok en skikkelig mammadalt, og hang stadig i skjørtet på sin mor. Hun opplevde sitt aller største tap allerede som niåring, da hennes mor døde i barsel. En lillebror ble født, men tragedien det var som liten jente å miste sitt anker, har vaert med mor hele tiden.

Som nesten voksen flyttet hun på hybel på Madlaveien, og turen gikk til Kvås på folkehøysk­ole. Dette er år mor minnes med stor glede. Etter endt skolegang begynte mor å jobbe på kontor ved Felleskjøp­et i Stavanger. Her jobbet også en ung mann som det etter hvert skulle vise seg var en stor beundrer av mor. Det gikk som det måtte, og i 1973 giftet mor seg med Odd Arild. Det resulterte i tre barn, og etter hvert tre svigerbarn og ni barnebarn. Så Felleskjøp­ets slagord kunne ikke passet bedre; Sunt bondevett gir best resultat!

Mor giftet seg med en mann med et stort samfunnsen­gasjement, og han var stadig på politiske møter og reiser de neste 40 årene (og vel så det). Mor tok derfor et stort ansvar for den aller viktigste jobben, en forutsigba­r og trygg oppvekst for oss. Etter mange års jobb på heimebane gikk mor igjen ut i arbeidsliv­et. Hun jobbet ulike steder, men trivdes aller best i journalark­ivet på sykehuset der hun jobbet i mange år fram til pensjonist­livet startet.

Det var ikke et klassisk pensjonist­liv mor og far startet for tre år siden, da de fant ut at de ville bygge hus. Nå nyter mor livet i nytt hus på Auglend, med trening flere ganger i uka, masse besøk av store og små barnebarn, turer til hytta på Kvaløy, fjellturer, sydenturer og strikketøy i sofakroken.

Jubilanten feirer 70 årsdag med mann, familie og gode venner på lørdag, men vi gleder oss også til åpent hus i Nedrevollv­eien i dag, 13. desember.

Velfortjen­te gratulasjo­ner på 70 års dagen, fra Ola, Maren Anne og Mari med familier!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway