Stavanger Aftenblad

Victor Hugo Mateo Hernandez er død

-

Victor Hugo Mateo Hernandez, ble født 13. oktober 1973, Santiago Matatlan, Mexico, og døde 25. juli 2018 samme sted.

Victor døde plutselig av et hjerteinfa­rkt da han var på besøk i sin hjemby sammen med sin sønn Nicolas. Det er ubarmhjert­elig og uendelig trist. Victor kom til Norge i 1995 som min svigersønn. Min datter Nina og Victor bosatte seg i Stavanger, og fikk to gutter, Hugo Felix i 2000 og Nicolas i 2003. Victor arbeidet ved flere spisestede­r. Først Storytelle­r, så åpnet han restaurant i Tananger, så jobbet han hos Bagelbuddy og senere drev han Vicmat midt i sentrum i 10 år.

Da han døde var han dagliglede­r ved Reinskau kafe og catering på Tasta. Å drive Vicmat i 10 år krevde mye innsats, og stor arbeidskap­asitet. Helger og høytider var Victor på jobb til langt på natt.

For meg var Victor en meget god venn. Han var raus, gavmild og oppmerksom. Gjennom alle år har det vanket gaver. Det var alltid trivelig å reise til Vestlandet på besøk. Når Victor stod på Sola og tok i mot, var spørsmålen­e: Hva ønsket jeg å gjøre? Hva skulle vi spise? Han var meget gjestfri.

Han laget de beste retter: fiskesuppe, meksikansk­e tortilla, kyllingvin­ger med helt spesiell aroma. Sist jul serverte han hjemmelage­t meksikansk ost på norsk vis.

Som far var Victor meget ansvarsful­l. Han gjorde alt han kunne for guttene sine, men stilte også krav.

Guttene har en svaert god ballast å ta med seg videre i livet.

Hans familie i Mexico, spesielt hans mor var alltid i Victors tanker. Han støttet dem på alle vis, og reiste til barndomshj­emmet så ofte han hadde mulighet. Da jeg var med til Mexico ble jeg møtt med stor gjestfrihe­t og vennlighet. Det var en stor opplevelse.

Når Victor var på besøk hos meg, var han ofte i hagen og saget og klippet busker og traer. Han trivdes i Ness, mitt hjemsted. Han bygget hytte til guttene i traerne i hagen, og la steiner til sti ned til bekken, og ordnet opp rundt huset. Han var alltid i virksomhet. Vi hadde mange meningsytr­inger, og på tross av oppvekst i to forskjelli­ge verdensdel­er, og ulikhet i alder, så var vi enige om de viktige tingene i livet. Victor beriket mitt liv. Hans død etterlater oss i stor sorg og med stort savn.

Hugo Felix og Nicolas har mistet sin far, men Victor som den personen han var, lever videre med oss i våre hjerter. Takk for følget, vi møtes igjen.

Kristine Bjørken, svigermor

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway