Stavanger Aftenblad

Takk for lyset

- Helga Fykse

I dag er dagen for Luciaoppto­g og nybakte lussekatte­r. En dag som feires til minne om Lucia som led martyrdøde­n under kristendom­sforfølgel­sene på 300-tallet. Men et dypdykk i Store Norske leksikon forteller at historien som ligger til grunn for denne dagen er langt mer omfattende. Men fellesnevn­eren er lyset og det gode.

Alt liv er avhengig av solens lys, og vi mennesker er avhengig av fellesskap med andre.

At vi på ulike måter kan lyse opp hverdagen for hverandre, se hverandre, lytte til hverandre, hjelpe hverandre, dele med hverandre.

Jesus sier om seg selv at han er verdens lys. Den som følger ham skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys. Johannes 8.12. Lev da som lysets barn – lysets frukt er godhet, rettferd og sannhet. Efeserne 5, 8-9.

«Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningen­e dere gjør, og prise deres Far i himmelen!»Matteus 5,14-16.

Takk at du Jesus er verdens lys.

Takk at vi skal få lov å vandre i ditt lys.

Takk at vi skal få lov å bety en forskjell for andre ved å dele av det som vi har fått.

Tilgi oss at vi unnlater å dele med andre.

Hjelp oss til å dele med andre og på den måten vaere lys i deres hverdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway