Stavanger Aftenblad

Vikings supertalen­t klar for Elverum

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Alexander Blonz (18) har signert en treårskont­rakt med eliteserie­laget Elverum.

Blonz skrev under forrige uke, men nyheten ble først kjent onsdag.

Det var lokalavise­n Østlending­en som første meldte om interessen fra toppklubbe­n fra Hedmark.

Blonz, som har herjet for Viking i 1. divisjon i år, fullfører sesongen hjemme i Stavanger før han flytter østover for å bli heltids håndballsp­iller.

– Det blir gøy, det blir noe nytt og jeg gleder meg. Det skal bli godt å bli ferdig med skolen og kun tenke på håndball, sier 18-åringen til Aftenblade­t.

Vist interesse lenge Elverum har fulgt stortalent­et lenge. Allerede da han spilte for Viking i 2. divisjon viste klubben interesse.

– Det er en klubb som har dominert norsk herrehåndb­all de siste årene. De har vunnet sluttspill­et sju år på rad og spiller i Champions League. Det gir internasjo­nal erfaring. Jeg vet jeg kommer til et godt og profesjone­lt miljø der det satses for fullt på alle områder, sier Blonz.

Han satt på tribunen i Terningen Arena da Elverum møtte Dinamo Bucuresti i Champions League tidligere i vinter.

Joar Gjerde kjenner Blonz godt. Han har trent ham på skolen i tre år og har vaert klubbtrene­ren hans i Viking i to år. Han er glad stortalent­et, som er inne i sin andre sesong på seniornivå, nå tar det neste steget i karrieren.

–Det har ligget i kortene en stud at han trenger nye utfordring­er til neste år. Han er god nok til å kunne spilt i eliteserie­n allerede i år. Og hadde vi ikke rykket opp i fjor, hadde vi nok mistet ham da, sier Gjerde.

Med i VMs bruttotrop­p Treneren føler seg sikker på at Blonz vil ta nivået i eliteserie­n greit.

– Han har en vanvittig evne til å ta det nivået han er på. Én ting er å ta nivået, en annen ting er å vaere god på det nivået. Så det stopper nok ikke i eliteserie­n for Alexander.

Gjerde er også imponert over at Blonz ikke har latt seg påvirke av interessen fra andre og større klubber.

– Det viser en mental styrke og en modenhet for en spiller i hans alder, sier Gjerde.

Tirsdag kom også meldingen om at 18-åringen er i Norges bruttotrop­p til VM i januar.

– Jeg fikk noen signaler før uttaket om at jeg kunne bli tatt ut. Det var overrasken­de. Det er vel en mulighet for at jeg kan komme med til VM, men i så fall blir det nok for å laere. Jeg ser ikke for meg at jeg får noen sentral brikke. Men jeg vet ikke hva Christian Berge (landslagst­rener) tenker, sier Blonz.

Viking Håndball ligger på 6. plass i 1. divisjon. Elverum på sin side 3. plass i eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway