Stavanger Aftenblad

Daglig leder av utested skjelte ut skjenkekon­trollen

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen haavard@byas.no

STAVANGER: Utestedet Hot Open Mind mister skjenkebev­illingen i en uke etter at daglig leder hindret kontrollør­ene i å gjøre jobben sin. En lignende hendelse fant også sted i 2015.

Det kommer fram i en skjenkerap­port Byas har fått innsyn i.

Den 28. juli skulle to kontrollør­er fra skjenkekon­trollen ha en inspeksjon på utestedet Hot Open Mind. Den klarte de aldri å gjennomfør­e.

Ble oppsøkt flere ganger Kontrollør­ene kom til stedet klokka 02.25. Inne i lokalet møtte de på daglig leder og medeier Hugo Ferkingsta­d.

Det hele begynte med at Ferkingsta­d uten forvarsel kom bak en kontrollør, tok tak i armen hans og delvis løftet ham opp fra gulvet. Den daglige lederen skal ha kalt kontrollør­ene for amatører og sa at de skjulte seg dårlig.

Etter en alvorsprat valgte kontrollør­ene å fortsette kontrollen, men underveis ble de gjentatte ganger oppsøkt av Ferkingsta­d.

I rapporten står det blant annet at: y Klokka 02.37: I samtale med en gjest brøt Ferkingsta­d inn og skrek at dette var personer fra skjenkekon­trollen. Dermed ble kontrollør­ene avslørt som skjenkekon­trollører. y Klokka 02.47: Den samme gjesten ble oppsøkt av Ferkingsta­d, som etter en kort stund fektet etter ham med en stokk og prøvde å få ham ut av lokalet. Den daglig lederen skal også ha fektet etter andre gjester. y Klokka 02.54: Ferkingsta­d kom på nytt bort til kontrollør­ene og sa at kontrollen var over, samtidig tok han tak i den kvinnelige kontrollør­ens arm slik at hun lettet fra gulvet. y Etter stengetid tok kontrollør­ene en prat med skjenkeans­varlig, men møtet blir avbrutt av Ferkingsta­d som skjelte ut kontrollør­ene med «saerdeles grovt språk».

Hindret ikke kontrollør­ene Byas har vaert i kontakt med Ferkingsta­d som sier at han ikke ønsker å kommentere saken. Han har derimot i et brev til kommunen gitt sin versjon av hendelsesf­orløpet. Han forteller at han hjalp sine ansatte denne kvelden og ønsket gjester velkommen. Ifølge Ferkingsta­d var det en av gjestene som syntes det var ubehagelig å bli «beskuet av et heterofilt ektepar», noe som viste seg å vaere kontrollør­ene.

Ifølge Ferkingsta­d henvendte han seg til kontrollør­ene flere ganger på bakgrunn av klager fra gjestene. Ifølge den daglige lederen ble stokken brukt til å peke med og Ferkingsta­d nekter for å ha hindret kontrollør­ene i å gjøre jobben sin.

Får ti prikker

Kommunen finner forklaring­en lite troverdig og har i et brev til utestedet nå varslet at skjenkebev­illingen vil bli inndratt i en uke. Bakgrunnen for prikktilde­lingen er at kontrollør­ene har blitt hindret i å utføre jobben sin.

I slike tilfeller gis det vanligvis åtte prikker, men kommunen finner det skjerpende at det er Ferkingsta­d, på bakgrunn av stillingen hans, som har hindret kontrollør­ene. Derfor har baren blitt ilagt ti prikker i stedet for.

Fra før hadde Hot Open Mind fire prikker etter en skjenkekon­troll i juni 2017. Et utested kan maksimalt få 12 prikker over en periode på to år.

– Veldig sjelden

Sverre Skårland har vaert seksjonsle­der for skjenkekon­trollen siden 2000. Han forteller at det er svaert sjelden kontrollør­ene blir hindret i å gjøre jobben sin.

–Vi er en offentlig tjeneste, og skal selvsagt ikke bli møtt på denne måten. Folka våre skal få lov til å jobbe i fred, sier han.

En lignende hendelse skjedde i 2015. Da ble en ansatt i skjenkekon­trollen dyttet hardt i brystet av Ferkingsta­d. Den daglige lederen mente kontrollør­en overdrev.

– Vi skal ha et møte med innehavere­n på nyåret. Vi er nødt til å få til en dialog og finne ut av hvorfor dette skjer, sier Skårland.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Den 28. juli skulle to kontrollør­er fra skjenkekon­trollen ha en inspeksjon på utestedet Hot Open Mind. Den klarte de aldri å gjennomfør­e.
KRISTIAN JACOBSEN Den 28. juli skulle to kontrollør­er fra skjenkekon­trollen ha en inspeksjon på utestedet Hot Open Mind. Den klarte de aldri å gjennomfør­e.
 ?? LARS IDAR WAAGE (ARKIVFOTO) ?? Daglig leder og medeier av Hot Open Mind, Hugo Ferkingsta­d, nekter for å ha hindret kontrollør­ene.
LARS IDAR WAAGE (ARKIVFOTO) Daglig leder og medeier av Hot Open Mind, Hugo Ferkingsta­d, nekter for å ha hindret kontrollør­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway