Stavanger Aftenblad

Møbelbutik­ker sliter med gigantgjel­d

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

Stubo AS sliter med stor gjeldsbyrd­e. Nedgangsti­der og økende netthandel er forklaring­en.

Stubo AS - morselskap­et til Bohus-butikkene på Bryne, Forus, i Lyngdal, Kritiansan­d og Egersund - jobber med refinansie­ring av selskapet. Eiere og kreditorer må finne en løsning for 75 millioner kroner i kortsiktig gjeld, skriver Jaerbladet.

Selskapet har hovedkonto­r på Varhaug. Både styret og revisor stiller spørsmål ved om det er grunnlag for videre drift i selskapet.

Stubo-konsernet omsatte i 2017 for 245,2 millioner kroner, ned 9 millioner fra året før. Ordinaert resultat, som inkluderer finans, men ikke skatt, endte på 4,8 millioner i minus, mot 800.000 i pluss året før. Årsresulta­tet enda på 18,8 millioner i minus.

– Vi har vaert gjennom noen tøffe år. Det er saerlig på grunn av de relativt krevende markedsfor­holdene vi opplever etter oljenedtur­en, sier administre­rende direktør Lars Christian Blåsternes til Jaerbladet.

Han trekker også fram økende netthandel som en utfordring.

Blåsternes sier gjeldshave­rne og eierne er opptatt av å styrke egenkapita­len i konsernet, og at det er vilje og evne til å finne varige løsninger. Det foreligger ikke planer om nedskjaeri­nger eller salg av selskapet eller butikker.

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? Administre­rende direktør Lars Christian Blåsternes i Stubo
LARS IDAR WAAGE Administre­rende direktør Lars Christian Blåsternes i Stubo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway