Stavanger Aftenblad

Søvnløse og sure lokalpolit­ikere bøyde av for veivesenet­s trussel

- Tor Inge Jøssang tor.inge.jossang@aftenblade­t.no

HJELMELAND: Kommunesty­ret turte ikke annet enn å vedta regulering­splanen for nye ferjekaier, slik Statens vegvesen forlangte.

Dermed er det klart for utviding av kaiene på Nesvik og Hjelmeland til den nye hydrogenfe­rja kommer.

I 2021 skal en ny hydrogenel­ektrisk ferje settes inn i sambandet Hjelmeland-Nesvik-Ombo. Statens vegvesen skal bygge doble ferjekaier og flere oppstillin­gsplasser for biler på Nesvik og Hjelmeland. Lokalpolit­ikerne ønsket en del endringer i planen, blant annet at kafébygget på Hjelmeland skulle flyttes.

Endringsfo­rslagene ville, ifølge veivesenet, føre til forsinkels­er og økte kostnader. Derfor truet veivesenet med statlig plan. Torsdag valgte Hjelmeland kommunesty­re å bøye seg for overmakten. Konsekvens­en er blant annet at kafeen på Hjelmeland blir liggende som ei øy, med kjørefelt på begge sider. Dette mener lokalpolit­ikerne er trafikkfar­lig. – Jeg skal gå ned med flagget til topps, sa Sven Gil Vestersjø (Ap), en av tre som stemte mot regulering­splanen på Hjelmeland-siden.

Resten valgte, som Morten Hetland (uavhengig), å vaere strategisk­e.

– Jeg skal gi meg. Ikke fordi jeg har lyst, men fordi det er det minst vonde av alle valg, sa Tårn Sigve Schmidt (Sp).

– Jeg pleier å vaere en sindig kar, men veivesnet er naer ved å vekke den indre rebellen i meg, sa Henrik Nesvik (H). –Det er sjelden en regulering­splan vekker dype følelser i meg, det er en vond følelse å bli overkjørt. Vår motstander er Samferdsel­sdeparteme­ntet og statsråden, som ikke tar hensyn til lokaldemok­ratiet. Jeg har ikke sovet på tre nett, blant annet på grunn av dette, sa Lin Veronica Jacobsen (Ap).

– Staten kjører ikke over noen, og det lokale naeringsli­vet ba oss om ikke å flytte kiosken, bemerket Ståle Halsne (KrF).

 ?? TOR INGE JØSSANG ?? Hjelmeland bøyde av for veivesenet. Trafikken kommer til å gå på begge sider av kafébygget på Hjelmeland.
TOR INGE JØSSANG Hjelmeland bøyde av for veivesenet. Trafikken kommer til å gå på begge sider av kafébygget på Hjelmeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway