Stavanger Aftenblad

Fastlegene flinkest til å influensav­aksinere seg

- Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

STAVANGER: De ansatte på fastlegeko­ntorene ser ut til å vaere flinkest til å ta influensav­aksinen.

Stavanger kommune arbeider hardt for at flest mulig helseperso­nell med pasientkon­takt tar influensav­aksinen. Foreløpig ser det ut til at andelen i kommunens virksomhet­er ligger på om lag 25 prosent, noe som er langt unna det nasjonale målet om 75 prosent vaksinasjo­nsdekning blant denne gruppen.

Kommunale virksomhet­er er sykehjem, hjemmetjen­esten, ergo- og fysioterep­itjenesten, bofellessk­ap og helsestasj­onene.

Nå har Marit Anda, smittevern­overlege i Stavanger kommune, undersøkt naermere hvor mange av de ansatte ved kommunens fastlegeko­ntorer som har tatt årets influensav­aksine.

Om lag 30 prosent av legekontor­ene har svart. Av dem svarer over halvparten at alt helseperso­nell på legekontor­et er vaksinert. Total vaksinedek­ning blant dem som har svart, er 84 prosent hos leger og ansatte. Andelen blant legene alene er enda høyere.

Det store flertallet av personer i risikogrup­pene får sine vaksiner hos fastlegen. Tilbakemel­dingen fra fastlegeko­ntorene er at det er langt større pågang fra personer i risikogrup­pene for å få vaksine i år, enn det var i fjor.

Av de 18.000 vaksinene Stavanger kommune har fått i år, har størstedel­en gått ut til fastlegene for vaksineing av risikogrup­pene. I fjor bestilte kommunen totalt 13.500 influensav­aksiner i løpet av sesongen.

 ??  ?? Vaksinen settes i armen. Den kan gi ømhet rundt stikkstede­t og noen ganger lett feber. Det er en trygg vaksine å ta.
Vaksinen settes i armen. Den kan gi ømhet rundt stikkstede­t og noen ganger lett feber. Det er en trygg vaksine å ta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway