Stavanger Aftenblad

Nye Sandnes blir bra

- Pål Morten Borgli Varaordfør­er i Sandnes, Frp

POLITIKK: For oss handler det ikke om et fjell, men om mennesker og tjenester.

Etter at kommunal- og moderniser­ingsminist­er Monica Maeland mandag meddelte at hun ville foreta en grensejust­ering av deler av Nye Sandnes, har ikke reaksjonen­e uteblitt, for å si det mildt.

Står fast ved mine uttalelser

Når slike uventede beslutning­er tas, får vi noen spontane reaksjoner noen hver, inkludert meg selv. Jeg står selvsagt fast ved mine uttalelser om Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet og Maeland fordi de strekker seg langt ut over kommuneref­ormen, men jeg fikk bekreftet mandag at regjeringe­n har en jobb å gjøre om KrF skal med på laget.

Så til selve beslutning­en, som jeg mener er feil på punkt etter punkt om vi skal ta departemen­tets egne signaler på alvor. Jeg har stor forståelse for de ulike følelsene som familier i deler av Forsand kjenner på i denne prosessen, men jeg skal med hånden på hjerte love dere alle at for meg og oss i Sandnes har dette handlet å ta menneskene og de tjenestene kommunen skal levere, på alvor. Det har aldri handlet om et fjellplatå for oss. Preikestol­en vil forhåpentl­igvis ligge der den ligger i årevis fremover uten å bevege seg hverken opp eller ned, og det vil vaere en av Norges fremste symboler enten den ligger i Sandnes, Strand, Stavanger eller Hjelmeland.

De som imidlertid skal forflytte seg hver eneste dag, er menneskene som skal bo i en kommune, og det er de dette handler om, og saerlig barna som skal vokse opp i trygge omgivelser. Det er litt komisk å se at så mange fra vår ellers så flotte naboby påstår at dette handlet om kommunevåp­en og Wirak og Borgli. Det arbeidet vi har rettet søkelys på, er det vedtaket Stortinget har gjort om at Sandnes og Forsand skal bli en kommune fra 2020. Vår jobb er å sikre gode tjenester som skole, barnehage, omsorg, fritid, arbeidspla­sser, reiseliv og transport. Vi skal jobbe fremover for å sikre fergedrift­en som er viktig for hele regionen, og vi skal sikre at all verdens turister skal få unike opplevelse­r i flotte Lysefjorde­n.

Kan fort bli bra

Nå har Sandnes nesten halve folketalls­veksten i Rogaland, og vi skal nå se på hvordan folketalle­t og utviklinge­n også i Forsand-delen kan se samme positive trend, og det kan fort bli bra. Vi skal selvsagt møte fremtiden med optimisme og jobbe for innbyggern­e i den nye kommunen, selv om noen forsøker etter beste evne å ødelegge for gode fergeløsni­nger og viktige tjenester for barn og unge.

Jeg registrere­r at Høyre-statsråden nå har sendt ut en soldat fra Hordaland for underbygge sine begrunnels­er, og Ove Trellevik (H) bommer jo minst like mye som statsråden. Det er ingen fjord som skiller nord og sørsiden i Forsand, og det er merkelig at man i strid med lokale vedtak, tvangsjust­erer grensene for Sandnes og Forsand, som skal bli en ny kommune om drøye 12 måneder. Den broa som knytter sammen kommunen, ble bygget for flere år siden, og det kan fort komme en bro til i området. Det viser vel egentlig at man kunne tatt seg tid til å se på kartet før man delegerte dette til statsråden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway