Stavanger Aftenblad

Equinor-tillitsval­gt med i spion-TV

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

Bjørn Asle Teige (56) skal forfølge, spionere, knekke koder og avsløre trusler i kampen om å bli den ultimate agent.

Teige, som er konserntil­litsvalgt i Equinor, er en av 16 deltakere i en ny NRK-serie, Den ultimate agent, som skal sendes lørdagskve­lder i 2019.

NRK skriver i en pressemeld­ing at deltagerne er plukket ut på bakgrunn av eventyrlys­t og nysgjerrig­het. I serien skal to lag kjempe mot hverandre og tilegne seg ferdighete­r som brukes i planleggin­g og utføring av oppdrag fra «Agent Cloud».

Deltagerne må vaere eksperter på å gjemme seg, kunne riste av seg forfølgere og operere fullstendi­g skjult. De får opplaering av eksperter og trenes i faget.

Innspillin­g av serien skjer i Budapest. Martin Giaever er programled­er.

Bjørn Asle Teige er fra Rubbestadn­eset i Bømlo kommune. Han er gift og har fem barn. Til NRK sier Teige at han har litt spionerfar­ing:

–Jeg kjenner litt på det som konserntil­litsvalgt. Av og til får man litt informasjo­n om noe, og så må man finne ut resten på egen hånd. I tillegg er det jo mye informasjo­n jeg også skal holde tett til brystet, så jeg vet jeg klarer godt å både sluke og oppbevare informasjo­n.

Teige deltar gjerne i både Birken og Iron Man. Blant hans agenthelte­r er Jason Bourne og Ethan Hunt.

– Jeg er god til å få et lag til å jobbe og bevege seg i samme retning. Det vet jeg fordi jeg har vaert tillitsval­gt og leder for et arbeidsutv­alg. Jeg er kjapp i hodet og er vant til å forstå kompleks informasjo­n og mange prosesser som foregår parallelt, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway