Stavanger Aftenblad

Sigrunn Berg Hamm 70 år

-

Sigrunn Berg Hamm, Sirdal, er 70 år 16. desember.

Jubilanten bor på Tonstad i et flott hus som hun har tegnet selv. Her er det stor gjestfrihe­t, og alltid godt å komme hjem.

Sigrunn er født og oppvokst på Jørpeland. Hun flyttet til Voss midt på 1960 tallet der hun gikk på folkehøysk­ole, husflidssk­ole og dekorasjon­sfagsskole. I 1971 flyttet hun til Trondheim med mannen George der de bodde et par år før de bosatte seg på Tonstad hvor de fortsatt bor.

Hun begynte å jobbe som laerer på Sirdal sentralsko­le i 1987 i fagene forming (tegning og tekstil) og heimkunnsk­ap. I 1992 startet og bygget hun opp/designet lokalene til skolefriti­dsordninge­n på Tonstad (Regnbuen SFO).

Hun var leder der til hun gikk av med pensjon i 2010. Skolefriti­dsordninge­n fikk svaert god omtale i landsdekke­nde aviser for måten den var designet og drevet på.

Sigrunn er glad i alt som er kreativt. Hun har designet og sammen med mannen George opparbeide­t et flott hus og hage der hun trives veldig godt med å jobbe. Hun er veldig flink til å male, og har vaert kulissemal­er og sminkør i lokalrevy. Tidligere malte hun olje- og porselensm­alerier og holdt kurs om dette på Tonstad. Hun en fantastisk omtenksom og omsorgsful­l mor, mormor, bestemor som bruker mye tid og krefter på at familien skal ha det bra.

Tidligere har hun vaert med i kommunal utsmykking­skomite.

Hun er gift med George. De har tre barn (Roy, May Linda og Kent) og ni barnebarn (to av dem er «bonusbarne­barn».

Dagen feires med julerevy og restaurant­besøk med familien lørdag, og med venner hjemme søndag. Til sommeren blir det stor familiesam­ling på Sola Strand hotell der feires både hennes 70 årsdag og moren (Martha Karina Hovda) sin 95 årsdag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway