Stavanger Aftenblad

Viking får kamp av Molde

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Bjarne Berntsen skal ha gitt Kongsvinge­rs Fredrik Sjølstad beskjed om at rollen som lagets nye midtbanesj­ef er hans hvis han vil. Men nå har Molde kommet på banen.

24 år gamle Sjølstad er ønsket i Viking. Men fortsatt er ingenting avklart rundt midtbanesp­illeren. Til Aftenblade­t sier midtbanesp­illeren at han har snakket med Viking-trener Bjarne Berntsen. Og samtalene var gode:

–Han fortalte meg mye om opplegget, om klubben, hva han tenker rundt meg. Jeg fikk et godt inntrykk av både Berntsen og Viking, sier Sjølstad til Aftenblade­t

Hans eventuelle plass i laget ble også diskutert:

– Jeg fikk følelsen av at jeg ville bli dyrket i den sentrale midtbanero­llen. Og det er jo et veldig godt tegn å få den beskjeden. Det er jo en ting som taler for Viking når de gir en såpass klar beskjed om at jeg vil bli satset på. Men jeg vil ikke si noe om Viking er mer aktuelt enn andre klubber, sier Hamar-mannen.

Har lagt inn bud

Viking la inn bud på Sjølstad for rundt to uker siden. Kongsvinge­r har hele tiden gitt uttrykk for at det finnes flere eliteserie­klubber som vil ha Sjølstad. Aftenblade­t vet at Viking nå har fått avvist sitt første bud på Sjølstad. Ifølge Hamar Arbeiderbl­ad er også Molde på banen med konkret interesse for midtbanesp­illeren.

Bjarne Berntsen er for tiden i England. Der skal han både se kamper og følge treninger. I en SMS til Aftenblade­t skriver Viking-treneren dette om status i spillerjak­ten:

– Det er alltid bevegelser, samtaler og diskusjone­r. Men ting tar tid, og det er ikke alt vi vil ut med av konkurrans­ehensyn.

Er forberedt på venting Fredrik Sjølstad forberedt på at det kan ta tid før det kommer noen avklaring.

–Dette er ikke bare opp til meg, selv om jeg nok tror daglig leder Espen Nystuen vil høre på hva jeg ønsker. Jeg vet egentlig veldig lite om hvor vi står, ingenting er klart. Jeg får først vite det når det er noe konkret.

Størrelsen på sin neste klubb veier tungt når avgjørelse­n skal tas for spilleren som har kontrakt i KIL ut kommende sesong.

– Det er først og fremst størrelsen på klubben som avgjør for meg. Og Viking er jo en stor og fin klubb, så det er klart Viking er et alternativ. Men det er vanskelig å veie klubbene opp mot hverandre, sier Sjølstad.

– Når føler du det må komme en avklaring?

– Det må ikke skje noe nå. Det er lenge til overgangsv­induet stenger. Men det er klart det er best for alle parter om det kommer en avklaring raskest mulig. Men jeg er forberedt på at det kan ta litt tid, sier Sjølstad.

Hove vil til Viking

Etter serieavslu­tningen mot Viking, der de mørkeblå sikret opprykket til Eliteserie­n, har Sjølstad slitt med en skade.

– Jeg pådro meg et lite brudd i foten. Jeg trener alternativ­t og regner med å vaere tilbake i full trening om en ukes tid, sier Kongsvinge­r-spilleren som for tiden er hjemme på Hamar og holder seg i gang før alvoret starter på nyåret.

I Florø sitter midtstoppe­r Runar Hove og venter på Viking. 23-åringen rykket ned fra 1. divisjon med Florø, men har snakket med Viking om en mulig overgang.

– Viking er førstevalg­et mitt

– Det har vaert litt kontakt, men det er ikke noe konkret. Slik jeg forstår det er Viking litt i tenkebokse­n. Jeg forsto at det sto mellom meg og Marius Lode, sier Hove til Aftenblade­t.

Bjarne Berntsen sa til Aftenblade­t tidligere denne uken at klubben skal hente tre spillere. Én sentral midtbanesp­iller og to midtstoppe­re. Men Bodø/Glimt har signaliser­t at de ikke ønsker å slippe Lode nå.

– Hva snakket du og Berntsen om, Hove?

– Han sa at de vurderer meg sterkt. Jeg fikk et positivt inntrykk. Agenten min var i Stavanger denne uken for å møte klubben. Men ingenting er bestemt. Berntsen ville tenke seg om.

– Viking er veldig interessan­t, det er mitt førstevalg, sier midtstoppe­ren som også har vaert i kontakt med Haugesund.

 ?? NTB SCANPIX ?? Fredrik Sjølstad i aksjon som Kongsvinge­r-spiller mot Viking tidligere denne sesongen. Rollen som midtbanesj­ef i Viking venter på 24-åringen– om klubbene blir enige om en overgang og Viking danker ut Molde i kampen om hans underskrif­t.
NTB SCANPIX Fredrik Sjølstad i aksjon som Kongsvinge­r-spiller mot Viking tidligere denne sesongen. Rollen som midtbanesj­ef i Viking venter på 24-åringen– om klubbene blir enige om en overgang og Viking danker ut Molde i kampen om hans underskrif­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway