Stavanger Aftenblad

Liverpool og Manchester City håper på hjelp fra byrivalene

-

FOTBALL: Tetduoen i Premier League, Liverpool og Manchester City, ønsker seg førjulshje­lp fra sine respektive byrivaler i helgens.

Liverpool, som topper PL-tabellen ett poeng foran Manchester City, ønsker at byrivalen Everton tar poeng mot nettopp City lørdag. Samtidig har City Manchester United-seier mot Liverpool på ønskelista.

Drømmen om å gå ubeseiret gjennom sesongen brast for City forrige helg da Chelsea ble for sterk på Stamford Bridge og vant 2-0. Dermed står Liverpool igjen som det eneste ubeseirede laget i ligaen.

– Vi vet at vi må jobbe hardt for å unngå å tape kamper, og at vi må jobbe enda hardere for å vinne dem, sier Liverpool-spiller Georginio Wijnaldum til lokalavise­n Liverpool Echo.

– Vi er ikke uslåelige

– Vi er klar over at vi må levere gode prestasjon­er hver uke for å fortsette i samme gate. Jeg tror ikke vi er uslåelige, og hvis vi skulle tillate oss å tenke sånn, har vi manageren til å få oss ned på jorden igjen, sier nederlende­ren Wijnaldum før morgendage­ns storkamp hjemme mot United.

Manchester United ligger 16 poeng bak Liverpool, men er ubeseiret på de fire siste kampene på Anfield. Med tap øker avstanden ytterliger­e, og José Mourinhos menn risikerer å ligge elleve poeng bak det nederste av topp fire-lagene.

Manchester City mistet serieledel­sen etter tapet mot Chelsea, men City-manager Pep Guardiola var likevel fornøyd med lagets innsats.

Manchester-klubben har vaert uten toppscorer Sergio Agüero i tre strake kamper, men den argentinsk­e superstjer­nen naermer seg å bli kampklar etter sin muskelskad­e.

Gabriel Jesus, som ikke har scoret siden august, har ikke tatt vare på sjansene i Agüeros skadefrava­er.

Nå rettes blikket mot Everton i tidligkamp­en lørdag. Gjestene har spilt uavgjort i de tre siste kampene borte mot City.

Håper på spilletid

Tottenham er i dytten og kommer fra avansement i mesterliga­en etter 1-1 borte mot Barce- lona. Til helgen venter nedrykkstr­uede Burnley. Spurs ligger på tredjeplas­s, seks poeng bak Liverpool.

Ikke mange snakker om Tottenham i Premier League, men vi gjør jobben vår og skal gi det et forsøk, sier lagets storscorer Harry Kane.

Kort bak følger byrivalen Arsenal, som har spilt 22 kamper på rad uten tap i alle turneringe­r, 14 av dem i Premier League. I morgen tar «The Gunners» turen til Mohamed Elyounouss­i og Southampto­n, som ikke har vunnet på tolv seriekampe­r.

I de øvrige kampene denne runden tar Chelsea turen til Brighton, Stefan Johansen og Fulham møter formsterke West Ham borte, mens Alexander Sørloth håper på spilletid når Crystal Palace tar imot Leicester.

Også Huddersfie­ld – Newcastle, Watford – Cardiff og Wolverhamp­ton – Bournemout­h spilles i helgen. (NTB)

 ?? LEE SMITH, REUTERS ?? Evertons Richarliso­n er i form og kan gi naboklubbe­n litt hjelp i toppstride­n. Han har scoret sju mål på 13 seriekampe­r hittil denne sesonge. Sist helg ble han den fjerde spilleren i historien som har scoret både for og imot Watford.
LEE SMITH, REUTERS Evertons Richarliso­n er i form og kan gi naboklubbe­n litt hjelp i toppstride­n. Han har scoret sju mål på 13 seriekampe­r hittil denne sesonge. Sist helg ble han den fjerde spilleren i historien som har scoret både for og imot Watford.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway