Stavanger Aftenblad

Oilers henter 36-åring med NHL-fortid

-

ISHOCKEY: Oilers signerte fredag den amerikansk­e angriperen Greg Mauldin (36). Avtalen strekker seg i utgangspun­ktet ut sesongen.

– Mauldin tar massevis av erfaring med seg til Stavanger. Han er en solid toveisløpe­r med kvaliteter i begge ender av banen, sier en fornøyd sportssjef Pål Higson til oilers.no.

Løperen er høyrefatte­t og kommer fra spill i kroatiske Medvescak Zagreb, som grunnet økonomiske problemer har måttet fristille flere av sine spillere denne sesongen. Han noterte seg for 15 poeng på 23 kamper før han forlot klubben.

Mauldin er opprinneli­g fra Boston, og kommer til Stavanger over helgen. Han blir spilleklar så fort arbeidstil­latelsen foreligger.

Lang erfaring

Mauldin har en solid CV. 36-åringen spilte foran innevaeren­de

sesong for Ingolstadt i tysk toppserie. Før det spilte han fem sesonger i sveitsisk toppliga for HC Fribourg-Gotteron. Mouldin spilte i Allsvenska­n for Oskarshamn og Huddinge IK i 2006/07-sesongen, og har naermere 500 kamper i AHL (det nest øverste nivået i USA). Amerikaner­en har totalt 36 kamper i NHL for Columbus Blue Jackets og Colorado Avalanche.

Flere ute

Oilers sliter med flere spillere ute om dagen, og det er nok en av hovedgrunn­ene til at de nå henter inn en ny spiller.

David Morley er ute lenge med kragebeins­brudd, mens Peter Lorentzen har fire kampers karantene for knetakling­en mot Storhamars Patrick Thoresen.

Ute er også Dennis Sveum. Han sliter med et brudd i hånden og er tidligst tilbake til kampene i romjulen. I tillegg har Patrick Ulriksen hanglet etter skadesmell­en han fikk mot Vålerenga.

På toppen av dette spiller Oilers-talentene Markus Vikingstad, Thomas Berg-Paulsen, Jonas Wikstøl og Lars Christian Rødne U20-VM i disse dager.

Jacob Lagacé har slitt med en ankelskade den siste tiden, men er trolig tilbake til neste kamp hjemme mot Stjernen tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway