Stavanger Aftenblad

– Maren var enormt opptatt av sikkerhet

- Magnus.mullis@aftenblade­t.no

TURKAMERAT:

I sommer dro Maren Ueland med Marius Fuglestad for å krysse Island. – Hun fikk frem det beste i meg.

Hun smilte alltid, sier Fuglestad.

Magnus Ekeli Mullis

Marius Fuglestad fra Sandnes beskriver seg selv som friluftsbl­ogger, eventyrer og foredragsh­older. Kort tid før Fuglestad skulle dra på en ekspedisjo­n i sommer, tok nå avdøde Maren Ueland (28) kontakt og viste interesse for turen. En uke etter at de to møttes for første gang, startet Fuglestad og Ueland på den lange turen på tvers av Island

– Hun var så spontan, positiv og sprudlende. At hun nå er død, kom som et stort sjokk, sier Fuglestad til Aftenblade­t.

Bryne-kvinnen Ueland var en av to kvinnelige turister som i går ble funnet drept i Marokko. Både Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen (28) studerte friluftsli­v, kultur og naturveile­dning ved Universite­tet i Sørøst-Norge på campus i Bø.

Fuglestad sier at Ueland hadde en enorm lidenskap for naturen og friluft, og sier at hun ønsket å bli med til Island for å teste om månedslang­e turer kunne vaere noe for henne. Sommeren 2019 drømte hun om å krysse Grønland, ifølge Fuglestad. – Turen vår var hennes første langtur. Maren hadde et langt liv foran seg og levde det livet hun ønsket å leve. Hun fulgte drømmene sine. Det har knapt gått opp for meg at hun er borte og at hun døde i Marokko - av alle steder, sier Fuglestad, som selv uavhengig av drapene - har planlagt å gå den samme turen som Ueland gikk i 2019.

Ueland måtte avbryte Islandeksp­edisjonen etter en liten uke på tur med en vond akilles. Fram til da hadde hun med sterk vilje gått med tung sekk med et smil om munnen. Få var så glade i naturen som Ueland.

– Hun fikk frem det beste i meg. Hun smilte alltid. Maren var en ordentlig god motivator underveis, sier Fuglestad.

I går formiddag ble én person arrestert og mistenkt for drapene på Ueland og Jespersen. Ifølge VG skal den mistenkte vaere en marokkansk mann. Senere på dagen ble ytterliger­e to menn pågrepet.

– Det føles enormt urettferdi­g. Hun hadde store planer for livet, og døde så altfor tidlig, sier ekspedisjo­nspartnere­n.

Fuglestad sier han kjente Ueland som forsiktig og gjennomten­kt, og at sjokket derfor var stort da han fikk vite at det var 28-åringen fra Bryne som ble funnet død i Marokko.

– Maren var enormt opptatt av sikkerhet på hver tur vi var på. Sikkerhet var svaert viktig for henne, sier Fuglestad.

 ?? PRIVAT ?? Marius Fuglestad og Maren Ueland dro sammen til Island tidligere i år på langtur. Fuglestad sier han ikke kunne funnet en bedre reisepartn­er enn Ueland. – Jeg har aldri vaert i naerheten av en dame som kunne gå så lett og fort med mange kilo på ryggen som henne, sier han.
PRIVAT Marius Fuglestad og Maren Ueland dro sammen til Island tidligere i år på langtur. Fuglestad sier han ikke kunne funnet en bedre reisepartn­er enn Ueland. – Jeg har aldri vaert i naerheten av en dame som kunne gå så lett og fort med mange kilo på ryggen som henne, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway