Stavanger Aftenblad

Sønderknus­t dansk familie

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

JYLLAND: Louisa Vesterager Jespersen (24) var på tur i Marokko sammen med sin venninne fra Bryne.

Nå er begge drept.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

Mandag opplevde mor Helle Jespersen det verst tenkelige marerittet da to danske politifolk banket på døren og overbrakte nyheten om at hennes datter er funnet drept i Atlasfjell­ene i Marokko. Hun var på tur sammen med sin venninne fra Bryne.

Nå uttaler en sønderknus­t mor seg til den danske avisen B.T.

– Jeg satt sammen med mine tre andre barn og så på julekalend­eren på tv. Plutselig er det en fra Norge, som kjenner Louisa, som skriver til min sønn om vi har hørt noe fra Louisa fordi en dansk og norsk kvinne hadde blitt drept i Marokko hvor hun var på tur for å feire jul. Vi sa nei, og så skrev nordmannen at det var godt fordi det sto at de pårørende var blitt underrette­t, forteller Helle Jespersen.

Ringte på døren

Familien pustet lettet ut, men så gikk det bare ti minutter før det banket på døren.

– Plutselig ringte det på døren. Jeg åpnet og så at det sto to politibetj­enter der. Da visste jeg med en gang hva som hadde skjedd. Jeg brøt sammen og var helt knust. Det er tøft å ta innover seg at hun er drept på den måten og at man ikke vet om hun har lidt og har hatt vondt, sier moren i dyp sorg.

Politibetj­entene kunne overbringe nyheten om at Louisa Vesterager Jespersen var funnet drept i Atlasfjell­ene i Marokko.

Ifølge den danske avisen B.T var Louisa Vesterager Jespersen et eventyrlys­tent menneske. Hun jaktet hele tiden på nye opplevelse­r og det var nettopp det hun nå gjorde da hun reiste til Marokko for å feire jul der.

– Frarådet henne

– Vi frarådet henne å dra. Fordi det er et litt kaotisk sted, sier Helle Jespersen.

Jespersen uttaler seg til B.T fra sitt hjem i jyske Grindsted hvor hennes to andre døtre også oppholder seg. Louisas lillebror er nå stasjonert hos en kamerat.

De vil huske en livsglad søster og datter.

– Hun var alltid glad og positiv. Alle mennesker trivdes sammen med henne og hun fikk fram det beste i alle. Hvis hun skulle tro på ondskap, så måtte de bevises for henne, sier moren.

Nå bruker hun mye av tiden sin på hvordan hun skal få sin datter hjem til Danmark. Helle Jespersen håper at politiet i Marokko kan finne den - eller de - som står bak den grusomme handlingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway