Stavanger Aftenblad

Studiested­et til kvinnene samlet i sorg

- Magnus.mullis@aftenblade­t.no

BØ I TELEMARK: Universite­tet i SørøstNorg­e flagger på halv stang og arrangerer minnestund etter at Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept i Marokko.

Magnus Ekeli Mullis

– Vi fikk meldingen om dødsfallen­e mandag kveld, og morgentime­ne tirsdag jobbet vi for å ivareta fagmiljøet og de gjenvaeren­de studentene som er samlet på studiested­et, sier rektor Petter Aasen ved Universite­tet i Sørøst-Norge til Aftenblade­t.

Bø i Telemark

Rektoren dro til Bø i Telemark, der den drepte Bryne-kvinnen Maren Ueland studerte. Sammen med klassekame­raten Louisa Vesterager Jespersen var Ueland midtveis i bachelorst­udiet i friluftsli­v, kultur og naturveile­dning.

– I dag skal studentene og medarbeide­rne som stod disse unge menneskene vaere sammen, sier rektor Aasen, som sier det ikke er mange studenter igjen på campus på grunn av juleferien.

På halv stang

Institusjo­nen flagger på halv stang ved alle de åtte studiested­ene som er tilknyttet universite­tet. Senere hadde universite­tet minnestund.

– De var fjellvante folk. Turen var godt planlagt og lagt til et område som det normalt er sikkert å ferdes i, sier rektor Aasen.

Han ønsker å uttrykke sin medfølelse til familien til de to studentene som ble drept. Fagmiljøen­e ved Bø har vaert i kontakt med familiene, som også er invitert til å delta på minnestund­ene.

 ??  ?? Det ble flagget på halv stang ved Campus Bø, der Maren Ueland og klassekame­raten Louisa Vesterager Jespersen var midtveis i bachelorst­udiet i friluftsli­v, kultur og naturveile­dning.
Det ble flagget på halv stang ved Campus Bø, der Maren Ueland og klassekame­raten Louisa Vesterager Jespersen var midtveis i bachelorst­udiet i friluftsli­v, kultur og naturveile­dning.
 ?? UNIVERSITE­TET I SØRØST-NORGE ?? USN-rektor Petter Aasen sier det er med stor sorg han fikk budskapet.
UNIVERSITE­TET I SØRØST-NORGE USN-rektor Petter Aasen sier det er med stor sorg han fikk budskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway