Stavanger Aftenblad

Marokko anses som lavrisikol­and

-

OSLO: Marokko anses som et trygt land å reise i. Det er lavt kriminalit­etsnivå og terrortrus­selen er begrenset, ifølge en oversikt fra selskapet Internatio­nal SOS.

Mandag ble norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Jespersen (24) funnet drept i Atlasfjell­ene i Marokko.

- Alle her er veldig overrasket og ganske satt ut av det som er skjedd, sier nordmannen Thor Arne Hauer, som bor i Marokko og blant annet arrangerer turer i området der de to kvinnene ble funnet.

Han viser til at Marokko kommer godt ut på oversikter over risiko for turister.

Oppleves trygt

Det norske reiseselsk­apet Hvitserk har i flere år arrangert turer til Atlasfjell­ene i Marokko.

- Så lenge vi har hatt turer der, har vi opplevd området som trygt. Vi har ikke opplevd noen ubehagelig­heter med lokalbefol­kningen, sier daglig leder Rasmus Ramstad. Han har selv vaert på tur i Marokko, men understrek­er han ikke kjenner noe mer til saken, der en person nå er pågrepet og siktet for drap.

I forrige uke gikk Hvitserk ut med et nytt tilbud om en egen jentetur til området i september neste år. Ramstad sier de har god tid til å vurdere de planlagte reisene neste når de får vite mer om det som har skjedd med de to kvinnene.

- Generelt sett er det tryggere jo flere som reiser sammen, sier Ramstad.

Lavrisiko Internatio­nal

SOS

bistår

arbeidsgiv­ere med sikkerhets­råd og medisinsk hjelp i forbindels­e med reiser over hele verden. Det rangerer Marokko som et lavrisiko land for reisende. Det er lite kriminalit­et og sekterisk eller politisk vold.

Internatio­nal SOS anser risikonivå­et i Marokko for å vaere det samme som for de fleste europeiske land, USA og Canada, påpeker nettavisen Morocco World News.

Terrorhand­linger er sjeldne, selv om Utenriksde­partemente­t påpeker at myndighete­ne generelt har en høy terrorbere­dskap på grunn av urolighete­r i NordAfrika og etter angrepet på Bardo-museet i Tunis i 2015.

Norges ambassade i Marokko viser til UD og UDs reiseinfor­masjonssid­er når NTB spør om sikkerhets­situasjone­n. (NTB)

 ??  ?? Louisa Vesterager Jespersen (24).
Louisa Vesterager Jespersen (24).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway