Stavanger Aftenblad

Mer Prøysen-jul på kino – men først til neste år

-

FILM: Julen 2019 kommer det en ny Alf Prøysen-filmatiser­ing på kino til jul, fra samme laget som har fått en halv million publikumme­re til å se «Snekker Andersen og Julenissen».

Første film ut fra Fantefilms filmatiser­ing av Prøysens univers kom til jul i 2016, og ruller denne julen på kinolerret­ene for tredje år på rad.

Nå er de første bildene fra oppfølgere­n, med premiere i november neste år, ute. Tittelen er «Den vesle bygda som glømte det var jul».

– Det er fantastisk å få jobbe med Alf Prøysens verker, og vi er veldig glade for at vi nå har fått lov til å dykke ned i enda et sjarmerend­e univers fra den folkekjaer­e forfattere­n, sier produsent Martin Sundland i Fantefilm.

Både Julenissen, spilt av Anders Baasmo Christians­en, og Snekker Andersen, i Trond Espen Seims skikkelse, dukker igjen opp – sammen med en rekke nye karakterer, Sentral er lille Elise, som bor i ei lita bygd litt utenom det vanlige, heter det om handlingen:

«For folk var så faele til å glømme at de til og med glømmer at det er jul – og det er jo en alvorlig ting å glømme».

Skuespille­rensemblet byr på navn som Miriam Kolstad Strand, Aleksander OttesenKaa­stad, Christian Skolmen, Marie Blokhus, Jan Gunnar Røise og Marianne Krogness, og det er spillefilm­debutanten Andrea Eckborn som står for regien.

Manus er skrevet av John Kåre Raake, Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Øyvind Sagåsen.
PÅL CHRISTENSE­N Øyvind Sagåsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway