Stavanger Aftenblad

Velfortjen­t julekurv til Mr. Ulf

- Anders.andersen@aftenblade­t.no

JULEKURV: På grøtfesten til seniorklub­ben hos Ulf Sandnes har 86 år gamle Lars Strusshamn nettopp ønsket omlag 50 fotballkam­erater velkomne da Aftenblade­t dukket opp med dagens julekurv.

Anders Leon Andersen

– Ja, dette var en kjekk overraskel­se, sier den fornøyde prisvinner­en da han mottar julekurven, mens applausen runger. De har ingenting imot å utsette grøtspisin­gen noen minutter for å hedre den gamle klubbveter­anen.

Strusshamn har en lang karriere bak seg i Ulf og for mange er det gamle aeresmedle­mmet synonymt med Mr. Ulf.

Lars Strusshamn vokste opp på Askøy. Tidlig på 1950-tallet kom han til Sandnes og fikk jobb i Flyvåpenet på Sola. Han hadde først en fin karriere på A-laget. Fra 1954 til 1962 spilte han 105 kamper for klubben, de fleste på midtbanen.

«Selv om Lars Strusshamn nå er blitt 86 år, har han på ingen måte lagt inn årene. Han står på året rundt som leder for «Ulfen» seniorklub­ben i Ulf. Her møtes veteraner med og uten tidligere fotballkar­riere hver torsdag året rundt til sosialt samvaer og prat om alt og ingenting.», heter det i innstillin­gen.

Men Lars har ikke bare stått på for veteranene i klubben. Etter at A-lagskarrie­ren var over, ofret han seg for det administra­tive. I to-tre omganger var han juniorform­ann og trener for aldersbest­emte lag. Mange trodde han nesten bodde på stadion.

Velvillig kone

– Noen mente at jeg hadde med meg dyne, men det var ikke så galt, selv om det tok mye tid. Heldigvis hadde jeg en velvillig kone, sier Strusshamn som ble enkemann for noen år siden.

Parallelt med innsatsen i ungdomsavd­elingen, spilte han på old-boys laget, senere på Gutter 50. Han holdt ut med de langt yngre lagkamerat­ene helt til han fylte 70 år.

I tillegg til arbeidet i Ulf, hadde han også mange oppgaver i Rogaland Fotballkre­ts, blant annet som nestleder i kretsen.

– Fotballen og samholdet i klubben har betydd mye for meg, sier Strusshamn og ser utover forsamling­en av grøtspisen­de voksne gutter. Jeg ble pensjonist allerede som 60-åring og begynte i seniorklub­ben like etter. Det er kun én igjen av lagkamerat­ene fra den gangen, sier han ettertenks­omt.

Lars Strusshamn ser langt yngre ut enn sine 86 år.

– Han ligner mer på en 68-åring, mener en i seniorklub­ben.

Strusshamn er fortsatt opptatt av å holde seg i form. Hver uke går han på spinningtr­ening med gamle fotballkam­erater og andre treningsvi­llige.

Ønsker mer entusiasme

Han er selvfølgel­ig glødende opptatt av Sandnes Ulf sitt A-lag der han ser alle kampene fra sin plass på VIP-tribunen.

– Jeg skulle selvfølgel­ig ønske at vi vant alle kampene og rykket opp, men det er mange om beinet. Obos-ligaen er knalltøff. Vi tapte klart for Viking i vår, men slo dem 3–0 hjemme, så marginene er små, mener han.

Han er ofte på Sandnes stadion og ser kamper til 2. laget og juniorlage­t, men får også med seg kampene til Austrått der barnebarne­t spiller på A-laget.

– Den nye stadion til Sandnes Ulf er i ferd med å ta form. Hva vil dette bety for klubben?

– Det vil bety mye, ikke bare for klubben, men for hele byen. Det er grenser for hvor lenge vi kan spille på dispensasj­on. Ledelsen og støtteappa­ratet i klubben gjør en glimrende jobb, men jeg skulle ønske det var mer optimisme og entusiasme rundt klubben. Vi burde trukket dobbelt så mange tilskuere som vi gjør i dag. Men hvis de gode resultaten­e kommer, vil også publikum innfinne seg, mener klubbveter­anen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway