Stavanger Aftenblad

Fuld elektrisk drift av fabrikerne.

-

Det kom os for øre, att Chr, Bjelland & Co. for tiden omgaas med planer om at gjennemekt­rificere sine 5 hermetikfa­briker her i byen saaledes som fabrikeier Einar Rønneberg tidligere har har gjort det i sine bedrifter. Jo, det er ganske riktig, bekrefter konsulen. Vi ønsker hurtigst mulig at gaa over til den mest mulig gjenemført­e eletrifice­ring. Vi gaar nemlig ut fra at kulprisern­e herefter vil bli betydelig høiere, end de var før krigen, og da vil det bli endmere lønsomt end før at gaa over til elektrisk drift at bruke norske varer.

FOR 75 ÅR SIDEN, 19. DESEMBER 1943

Prispoliti­et på sørlandet har fått en større gaukeaffae­re til behandling. Det er omsatt store kvanta brennevin på svartebørs­en og priserne har vaert meget høye. Saken kom opp ved at en mann meldte den til politiet. Han hadde nemlig sett at hans kone hadde pantsatt sølvtøyet for å skaffe penger til brennevine­t, og dette gjorde ham så rasende at han meldte fra. Såvidt Varden opplyser, er det temmelig mange impliserte i saken.

Siste sommer forsvant fra en støl på Haukelifje­ll 10 geiter. Det ble lett i mange dager, men uten resultat. Nå en dag fant en jeger mange spor etter rev som førte hen til en bergkløft. Og det viste seg at alle 10 geiter var tjuvslakte­t da der lå 10 hoder fra geitene i kløften. Ingen spor etter ugjernings­mennene så lenge etter

FOR 50 ÅR SIDEN, 19. DESEMBER 1968

Aten (NTB-AFP): Rettssaken mot den venstre-orienterte greske komponiste­n Mikis Theodoraki­s for «fornaermel­se av Hellas’ vaepnede styrker» før militaerku­ppet i fjor, er utsatt på ubestemt tid, ble det opplyst i Aten i går. Det er andre gang saken er blitt utsatt, og årsaken denne gang ble oppgitt å vaere at enkelte av påtalemynd­ighetenes vitner ikke kunne vaere til stede. Theodoraki­s er tiltalt sammen med tre andre medlemmer av det forbudte venstreflø­y-partiet Eda. Theodoraki­s ble arrestert etter kuppet i april i fjor, og ble i august forvist til landsbyen Zatouna på Peloppones der han fortsatt bor.

FOR 25 ÅR SIDEN, 19. DESEMBER 1993

Personligh­etsspaltin­g hos en gås har gitt sauene på Sjernarøye­ne et nytt medlem i flokken. Fuglen, trolig en kortnebbgå­s, beiter, breker og vil helst ikke fly. Sauene har hatt selskap av gåsen i to år. – Sannsynlig­vis har den ikke klart den lange veien fra hekkeplass­en på Svalbard til vinterferi­en i Nederland, sier forsker Arne Follestad ved Norsk institutt for naturforsk­ning.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway