Stavanger Aftenblad

Visste du at . . . 3

- Helga Fykse

Visste du at det står om Jesus i Bibelen lenge før han blir født? Visste du at disse profetiene kalles Messiaspro­fetier, og at det i det gamle testamente­t finnes over 300 profetier om Jesus?

Visste du at profeten Jesaja er en av dem som profeterer om Jesus allerede 700 år før Jesu fødsel? I Jesaja står det:

– «Derfor skal Herren selv gi dere et tegn: Se, den unge jenta skal bli med barn og føde en sønn, og hun skal gi ham navnet Immanuel.» 7.14

– «Det folket som vandrer i mørket, ser et stort lys. Over dem som bor i dødsskygge­ns land, stråler lyset fram.» 9.2

– «For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herrevelde­t er lagt på hans skulder. Han har fått navnet Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrst­e.» 9.6

– «Sannelig, våre sykdommer tok han, våre smerter bar han. Vi tenkte: Han er rammet, slått av Gud og plaget. Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.» 53,4-5.

Dette kan vi lese. I 2018 kjenner vi hele historien som går som en rød tråd gjennom Bibelen. Vi vet hva som skjedde med Jesus. Maria skjønte ikke alt, men hun var villig og lydig, Og hun trodde. «Og salig er hun som trodde, for det som Herren hadde sagt henne, skal gå i oppfyllels­e.» Lukas 1,45.

Salige er de som ikke ser, og tror likevel, sa Jesus. Og når vi tviler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway