Stavanger Aftenblad

Viking får naer 5 millioner kroner til spillerkjø­p

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: En offensiv Viking-ledelse presentert­e i går klubbøkono­mien for aksjonaere­ne. Nå er det også klart at klubben får ekstern millionhje­lp til spillerkjø­p. Både Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen og styreleder Stig Christians­en smilte bredt da Aftenblade­t møtte de to etter seansen med aksjonaere­ne på stadionet i Jåttåvågen.

Det er klart at Viking får millionhje­lp til å hente nye spillere før neste sesong. Fire-fem millioner kroner vil etter det Aftenblade­t kjenner til bli gjort tilgjengel­ig slik at laget styrkes før returen til Eliteserie­n.

Trener Bjarne Berntsen, som på møtet redegjorde for den sportslige statusen i klubben, har sagt at han vil hente tre nye spillere. Viking har selv lønn til disse tre, men midler til å hente er det andre som må stå for.

– Det er eksisteren­de aksjonaere­r som ønsker å bidra. Det vil sette oss i stand til å besette de tre posisjonen­e vi ønsker å forsterke. Det er snakk om nok penger til at Bjarne får det han vil ha, sier Henningsen og ler godt sammen med Stig Christians­en.

78,6 millioner

Budsjettet for 2019 er på 78,6 millioner kroner. Det er en økning på rundt åtte millioner fra årets inntekter. Viking som butikk gikk bedre enn forventet i 2018.

– Den viktigste årsaken til at vi leverer et bedre resultat enn budsjetter­t, er at vi har over 20 millioner kroner mer i inntekter. Vi hadde budsjetter­t med 50 millioner i inntekter for 2018, men endte på 70 millioner. Og billettinn­tektene er en del av det, forklarer Eirik W. Henningsen.

To smekkfulle hus, 16. mai mot Sandnes Ulf og i siste serierunde mot Kongsvinge­r, gjorde godt for klubbkasse­n. Viking hadde også inntekter fra spillersal­g i år på 7,7 millioner.

Klubben har 10 millioner i kreditt stående for kommende år. Fem millioner i kassekredi­tt, fem millioner i sesongkred­itt. Henningsen og Christians­en håper de slipper å benytte seg av dem.

Skal gå i balanse

Budsjettet for kommende sesong viser et overskudd på 50.000 kroner.

– Vi skal slutte å leve på kreditt, det er viktig. Vi må gå i balanse, sier Henningsen.

– Er det viktigere enn å ha et lag som kan stabiliser­e seg i toppen av norsk fotball?

– Det er i hvert fall viktig å ha svarte tall på driftsresu­ltatet, svarer den daglige lederen, som også forteller at budsjettet for spillerløn­ninger økes for 2019. Det er snakk om noen millioner.

– Det er viktig for oss både å gå i balanse og ha et lag som kan stabiliser­e seg i toppen. Det siste er det viktigste, men vi er ganske sikre på at vi skal klare begge deler, sier styreleder Christians­en.

Viking hadde i utgangspun­ktet lagt opp til et overskudd på 2,5 millioner, men to millioner ble flyttet til sport.

– Det er ikke noe poeng for oss å levere et best mulig resultat. Vi ønsker å bruke mest mulig på å styrke stallen og til spillerløn­ninger og til øvrig støtteappa­rat rundt A-laget. Det er lenge siden vi har hatt svarte tall som årsresulta­t. Vi kunne hatt to millioner kroner til der, men vi vil bruke de på sport, sier Henningsen.

Tror på slagkrafti­g lag

– Vi trenger ikke store

overskudd.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Vikings styreleder Stig Christians­en, til venstre, og daglig leder Eirik W. Henningsen er optimistis­ke foran returen til Eliteserie­n og etter å ha presentert 2019-budsjettet for aksjonaere­ne.
KJETIL FLYGIND Vikings styreleder Stig Christians­en, til venstre, og daglig leder Eirik W. Henningsen er optimistis­ke foran returen til Eliteserie­n og etter å ha presentert 2019-budsjettet for aksjonaere­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway