Stavanger Aftenblad

Berntsen har besøkt Andrésson, men tviler på Berisha-overgang

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking-trener Bjarne Berntsen har vaert i England og besøkt Axel Óskar Andrésson. Islendinge­n er høyaktuell for Viking, men det er flere klubber på banen. Viking-troppen teller 20 spillere. Bjarne Berntsen skal ha inn tre til. Og nå begynner det å skje noe.

Berntsen forteller til Aftenblade­t at Viking er enig med en klubb om en spiller.

Og etter at Berntsen i helgen var i England, der han blant annet besøkte Crystal Palace og manager Roy Hodgson, ble det tid til et møte med Reading og Axel Óskar Andrésson.

Islendinge­n spilte høstsesong­en på lån i Viking og gjorde sine saker meget bra. Nå kan midtstoppe­ren vaere på vei tilbake til Viking.

Trent med A-laget

– Jeg besøkte Axel i Reading. Han har trent en del med A-laget i Championsh­ip i desember, men da jeg var der trente han med U23-laget. Vi snakket om erfaringen­e fra da han var hos oss i høst. Så får vi se om vi blir enige med både klubben og spilleren, sier Berntsen. Og fortsetter:

– Det er litt utfordrend­e i Reading for tiden. De sparket både manageren og sportsdire­ktøren for ikke så lenge siden, det er slike ting som gjør at det kan ta litt tid. Det råder ikke vi over. Men jeg dro derfra med en følelse av at Axel har mer lyst til å spille A-lagsfotbal­l i et annet land enn å spille U23-fotball i England.

Men det er også flere klubber fra andre land som har signaliser­t interesse for den storvokste midtstoppe­ren.

– Den klubben dere er enige med, er det Reading og spilleren er Andrésson?

– Det kan det vaere, men det kan også hende det ikke er det, sier Berntsen lurt.

– Sjanseløse

Interesse fra andre klubber er det også rundt Fredrik Sjølstad. Kongsvinge­rs midtbanema­nn er sterkt ønsket i Stavanger, men nå har også Molde kastet seg inn i kampen om spilleren. Viking har fått to bud avslått. Nå avventer Berntsen situasjone­n.

–Vi er egentlig litt sjanseløse når en pengesterk klubb som Molde melder seg på. Men det er mange ting som kan spille inn. Jeg har ikke lest noe sted at det er noen enighet mellom klubbene. Vi ønsker ham sterkt, så må han selv vurdere om det er andre klubber som er mer interessan­te enn Viking, sier Vikingtren­eren.

Florø-stopper Runar Hove ønsker seg til Viking, Viking er interesser­t, men ingen avgjørelse er tatt.

Tviler på Berisha

Aftenblade­t har tidligere skrevet at Veton Berisha ønsker seg en retur til gamleklubb­en. Bjarne Berntsen er usikker på om det er mulig å få til.

– Vi har ikke gjort noe konkret i den saken, vi har ikke snakket med noen. Dette er utenfor våre rammer. Vi er helt avhengig av at noen synes det er interessan­t å bruke så mye penger på én spiller for at det skal vaere mulig, sier Berntsen.

Aftenblade­t er kjent med det vil koste mellom 6 og 8 millioner kroner for å få Rapid Wien-spissen hjem. Men Berntsen tror det uansett vil bli vanskelig å hente ham nå.

Har snakket med Berisha

– Jeg tror det blir vanskelige­re nå som Rapid Wien gikk videre fra gruppespil­let i Europa League.

– Så nå legger dere Berisha-saken død?

– Nei, altså, ikke mer eller mindre død enn før. Det har ikke vaert noe. Vi har stort sett lest i avisen om vår interesse der.

– Har du snakket med Berisha?

– Jeg snakker ofte med Veton. Det er alltid kjekt når så gode og sentrale spillere synes det hadde vaert kjekt å spille i Viking igjen. Så ja, vi har snakket om Viking.

– Vil det skje noe i denne saken?

– Det er helt umulig å si.

Mens Aftenblade­t snakker med Berntsen tikker det inn en sms fra en Dubai-ferierende Uwe Rösler. Malmö FF-treneren har gitt Berntsen tips om potensiell­e forsterkni­nger.

– Vi bruker kontaktnet­tet vårt. Jeg har litt kontakt med Rösler. Han har et stort kontaktnet­tverk og vi bruker ham for å få tips om mulige spillere. Han kjenner Manchester City-systemet godt, og han har også tipset om spillere i Sverige, sier Berntsen.

 ?? RUNE VANDVIK ?? Axel Óskar Andrésson, i forgrunnen, spilte høstsesong­en på lån i Viking. Trener Bjarne Berntsen vil gjerne ha ham tilbake.
RUNE VANDVIK Axel Óskar Andrésson, i forgrunnen, spilte høstsesong­en på lån i Viking. Trener Bjarne Berntsen vil gjerne ha ham tilbake.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway