Stavanger Aftenblad

Vidar Nisja fikk nei fra Viking, nå legger han opp

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Manglende motivasjon og ingen spennende tilbud gjør at Vidar Nisja (32) legger opp som fotballspi­ller. – Så lenge situasjone­n er som den er, er det like greit å gi seg nå enn å tyne ut to-tre år til av karrieren. Jeg kjente det på slutten av sesongen med Sandnes Ulf at det ville bli vanskelig å motivere seg for en ny oppkjøring, forklarer Vidar Nisja overfor Aftenblade­t.

For noen uker siden ble det klart at hans karriere i lyseblått var over etter tre sesonger i Sandnes. Han fikk aldri et nytt tilbud fra klubben og fant heller ikke den rette gnisten til å gjøre et comeback i 2. divisjon med Bryne - der karrieren startet i 2004.

Tok kontakt med Viking

En avslutning i Viking var det som kunne lokket fram den rette følelsen, men etter en samtale med Viking-trener Bjarne Berntsen nylig ble det håpet borte. Viking trengte ikke flere indreløper­e. Da bestemte Nisja seg for at det over.

– Jeg visste egentlig at Viking ikke trengte indreløper­e, men følte det var verdt forsøket. Jeg har egentlig ingen plan B og er åpen for sivile jobber nå, påpeker 32-åringen som utdanner seg innen markedsfør­ingsledels­e.

Vidar Nisjas karriere startet for alvor i 2004. Som 18-åring fikk han stor tillit som høyrekant under Bryne-trener Hans Olav Frette. Nisja gjorde sine saker så bra at han ble tatt ut på U19-landslaget som kvalifiser­te seg til EM i 2005.

Scoret i debuten

I 2007 ble han hentet til Viking. Han scoret borte mot Brann i debuten høsten samme år, og minnes godt sin første scoring på hjemmebane mot Tromsø sesongen etter.

– Det målet betyr noe ekstra for meg. Jeg scoret på banen jeg liker best, det var mye folk og det var et flott mål. Det var spesielt å oppleve at det var meg publikum jublet for, minnes Nisja.

Vigrestad-karen overlevde både Uwe Rösler, Åge Hareide og Kjell Jonevret som trenere i de ni sesongene han spilte i Viking. Toppscorer ble han også. To ganger. I 2012 delte han tittelen med Veton Berisha, begge hadde sju mål. I 2014, to år senere, ble Nisja toppscorer alene, da puttet han ni ganger.

Nå er tobarnsfar­en spent hva som blir det neste kapittelet i livet, det første som skal skrives utenfor fotballban­en.

– Jeg er komfortabe­l med avgjørelse­n om å legge opp. Det blir spennende å se hva som skjer framover. Jeg er åpen for det meste, sier Nisja.

 ?? FREDRIK VARFJELL ?? – Det var bare et comeback i Viking som kunne gitt meg rett motivasjon. Når det ikke går, er det like greit å legge opp, sier Vidar Nisja.
FREDRIK VARFJELL – Det var bare et comeback i Viking som kunne gitt meg rett motivasjon. Når det ikke går, er det like greit å legge opp, sier Vidar Nisja.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway