Stavanger Aftenblad

Manchester United sparket Mourinho

-

FOTBALL: José Mourinho er ferdig som manager i Manchester United med umiddelbar virkning.

Den 55 år gamle portugiser­en fikk to og et halvt år i managersto­len i den engelske storklubbe­n. Denne høsten har United skuffet sportslig og allerede havnet langt bak de største rivalene på Premier League-tabellen. Akkurat som forgjenger­ne David Moyes og Louis van Gaal har Mourinho feilet i forsøket på å gjøre United til et mesterlag. I sin første sesong ble han berget av titler i ligacupen og europaliga­en, men siden har mye gått galt for Mourinho.

Han har kranglet åpenlyst med spillere, blitt straffet flere ganger for sitt voldsomme kroppssprå­k, og det så også ut til at han denne sesongen mistet mye respekt hos Uniteds spillergru­ppe – og ikke minst klubbens viktige supporters­kare.

Søndagens 1-3-tap mot erkerivale­n Liverpool ble dråpen som fikk begeret til å renne over for United-toppene. Da var det et tannløst lag Mourinho sendte ut på Anfield-gresset.

United kommer til å utnevne en midlertidi­g manager som skal lede laget ut innevaeren­de sesong. I mellomtide­n skal klubbledel­sen jobbe med å hente inn en ny manager.

Det er sannsynlig at førstelags­trener Michael Carrick vil lede spillerne på treningsfe­ltet de neste dagene. Den tidligere midtbanema­nnen, som la opp i sommer, skal imidlertid ikke vaere aktuell i rollen som midlertidi­g manager. Den personen blir hentet utenifra, ifølge både Sky Sports og BBC.

United spiller sin neste kamp borte mot Cardiff lørdag. (NTB)

 ?? VEGARD WIVESTAD GRØTT ?? Det kan dryppe flere priser på Jakob Ingebrigts­en når Idrettsgal­laen arrangeres i Stavanger 5. januar.
VEGARD WIVESTAD GRØTT Det kan dryppe flere priser på Jakob Ingebrigts­en når Idrettsgal­laen arrangeres i Stavanger 5. januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway