Stavanger Aftenblad

Rogalendin­g tiltalt for å ha produsert overgrepsm­ateriale

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

ROGALAND: I en periode på fem år skal 58-åringen ha filmet barn på offentlige steder. Hjemme hos mannen fant politiet store mengder overgrepsm­ateriale. I begynnelse­n av februar må en 58 år gammel mann bosatt i Rogaland møte i Stavanger tingrett tiltalt for både oppbevarin­g og produksjon av overgrepsm­ateriale.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Nina Grande, fant politiet over 10.000 ulovlige bilder og naermere 3000 ulovlige filmer på mannens datalagrin­gsmedier.

Bildene og til sammen 365 timer med film skal blant annet vise seksuelle overgrep på barn.

Sexdukke

Én dag er satt av til rettssaken mot 58-åringen. Påtalemynd­igheten mener å kunne føre bevis for at han fra 2006 til 2017 har lastet ned overgrepsm­ateriale. Videre i tiltalen står det at han i perioden 2011 til 2016 filmet barn på offentlige steder, formodentl­ig i Stavanger og omegn.

Hjemme hos mannen fant politiet 25 videoer som påtalemynd­igheten mener tiltalte har laget.

I tingretten vil tiltalte også få anledning til å forklare seg om en silikonduk­ke han skal ha bestilt fra Hongkong. Ifølge tiltalen skal dukken både i størrelse og form fremstå som kroppen til et mindreårig barn. Dukken ble beslaglagt av Tolletaten.

Sexkjøp

Strafferam­men for brudd på straffelov­en paragraf 311 er bot eller fengsel inntil tre år. I tillegg er 58-åringen tiltalt for ved flere anledninge­r å ha kjøpt seksuelle tjenester både i Stavanger, Oslo og i utlandet.

Mannens forsvarer, advokat Kjersti Jaeger i TP Advokatfir­ma, ønsker ikke å kommentere saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway