Stavanger Aftenblad

Trener i idrettslag tiltalt for overgrep

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

ROGALAND: Påtalemynd­igheten mener mannen i 20-årene har misbrukt sin stilling som trener for å forgripe seg på en mindreårig. En mann bosatt i Rogaland er tiltalt for overgrep mot barn under 16 år. Han er også tiltalt for å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor mindreårig­e.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Birgitte Budal Løvlund, skal mannen blant annet ha sendt seksualise­rte bilder til ei jente som han trente.

To dager er satt av til rettssaken, som er berammet til Jaeren tingrett medio april. I tiltalen gjør statsadvok­at Budal Løvlund det klart at påtalemynd­igheten vil legge ned påstand om at tiltalte mister retten til å inneha roller i organisert barne- og ungdomsakt­iviteter på ubestemt tid.

Treneren er også tiltalt for seksuell handling mot barn under 16 år. Påtalemynd­igheten mener å kunne føre bevis for at tiltalte har befølt to jenter som begge var under 16 år på gjerningst­idspunktet.

Strafferam­men for seksuell omgang med barn under 16 år er fengsel inntil seks år. Mannens forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen hos Advokatene Borgersen, Eliassen og Saether, ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

Borgersens klient er også tiltalt for å ha kjøpt alkohol til en av jentene han skal ha forgrepet seg på.

Heller ikke advokat Håkon Halvorsen i Advokatfir­maet Øglend & co, som er de to fornaermed­e jentenes bistandsad­vokat, ønsker å kommentere saken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway