Stavanger Aftenblad

Brasil setter inn soldater mot voldsbølge

-

FORTALEZA: Rundt 300 soldater er sendt til den brasilians­ke byen Fortaleza, som herjes av en bølge av voldelig kriminalit­et, opplyser landets myndighete­r.

Soldatene skal patruljere i byen og i delstaten Ceará ved landets nordøstlig­e kyst, i et forsøk på å stanse de mange angrepene på butikker, banker og busser, melder BBC. Justisdepa­rtementet beordret utplasseri­ngen av soldater etter titalls angrep bare den siste uken.

Bølgen av angrepet kommer som en protest mot nye og strengere tiltak i lokale fengsler, som i stor grad styres av kriminelle gjenger. Myndighete­ne har blokkert mobiltelef­onsignaler til fengslene og avsluttet praksisen med å separere de innsatte basert på gjengtilhø­righet.

Utplasseri­ngen av soldater kommer bare dager etter at landets nye president, høyrepopul­isten Jair Bolsonaro ble tatt i ed. Bolsonaro skal ha rost tiltaket og kalte det «passende, raskt og effektivt».

Ifølge myndighete­ne har butikker begynt å åpne igjen etter at soldatene kom til området, og bussene har gjenopptat­t rutetrafik­ken – mens tre tungt bevaepnede soldater som vokter hver buss.

Rundt 50 personer som påstås å ha tilknytnin­g til volden er pågrepet. Ifølge World Prison brifing, sitter over 700.000 mennesker i fengsel i Brasil. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway