Stavanger Aftenblad

Vi har utvidet og styrket pleiepenge­ordningen

- Erlend Wiborg Stortingsr­epresentan­t for Frp, Leder arbeidsog sosialkomi­teen

POLITIKK: Familiene sikres økonomisk trygghet, slik at de ikke skal ha unødige bekymringe­r på toppen av det og ha et alvorlig og varig sykt barn. Pleiepenge­ordningen gir nå den tryggheten. Enkelte familier opplever å få alvorlig og varig syke barn. Det er liten tvil om at det er en vanskelig situasjon å stå i. Saerlig der barna krever kontinuerl­ig pleie og tilsyn. For å lette hverdagen til de som opplever dette, har regjeringe­n utvidet og styrket pleiepenge­ordningen vesentlig.

Regjeringe­n utvidet pleiepenge­ordningen i fjor. Tidligere var det bare foreldre med alvorlig syke og døende barn som kunne få pleiepenge­r. Fra 2017 ble også varig syke barn inkludert. Det ga en rekke nye familier mulighet til selv å vaere hjemme med sitt barn. Ordningen ble også gjort mer fleksibel for å kombinere pleie og delvis arbeid. Og samtlige familier startet ny tidskonto, med varighet frem til 2022. Likevel har vi sett at det ikke er nok.

I forrige uke sørget vi derfor for at tidsbegren­sningen på fem år skal oppheves, for å trygge familiene som har behov for større forutsigba­rhet. Regjerings­partiene har sammen med KrF også vedtatt å endre reglene for gradering av pleiepenge­ne. Årsaken er at enkelte foreldre har barn som er så syke at foreldrene alltid må stå i beredskap. De kan dermed ikke kan forventes og delvis vaere i arbeid, og skal derfor ikke ha avkortning i pleiepenge­r.

For Fremskritt­spartiet er pleiepenge­ordningen svaert viktig. Foreldre skal slippe og bekymre seg for økonomi. De har mer enn nok med å ivareta sitt barn og familien. Både barna og foreldrene blir nå godt ivaretatt fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway