Stavanger Aftenblad

Stavangerk­ameratene vil lage Team Ingebrigts­en-sang

- Leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

IDRETTSGAL­LAEN: Under Idrettsgal­laen kom Stavangerk­ameratene voldsomt i drøsen med løpegutten­e Ingebrigts­en. Nå vil kvartetten lage en hyllestsan­g til Team Ingebrigts­en.

Leif Tore Lindø

– Den Ingebrigts­en-gjengen...de er laget av noe helt spesielt.

Kjartan Salvesen rister litt på hodet. Sammen med resten av Stavangerk­ameratene har han spilt superhiten «Bare så du vett det» på Idrettsgal­laen i DNB Arena, nok en «sinnsyge opplevelse» for kvartetten.

– En bedre start på året er ikke mulig å få, sier han, og forteller at kameratene hadde en liten tête-à-tête med blant andre Filip Ingebrigts­en bak scenen lørdag kveld. Der ble det født en aldri så liten idé som virkelig fikk Stavangerk­ameratene til å rett seg i ryggen.

– Vi snakket om muligheten for å lage en Ingebrigts­en-sang. Det er på høy tid at de får en egen låt. Det er tross alt en helt unik familie som gjør ting vi knapt trodde var mulig å få til i Norge, sier Salvesen, som legger til:

– Det er selvfølgel­ig mulig at dette bare blir backstage-prat og ender i ingenting, men jeg er veldig klar. Filip spurte oss, og jeg mener vi skal gjøre alvor av det. Mitt forslag er at vi reiser rundet med Team Ingebrigts­en på ALT de skal vaere med på i år, for å finne inspirasjo­n til akkurat den rette sangen. Vi fire kan vaere haleheng på alle mesterskap og treninger og alt sammen.

– Dere vet at de reiser med fly 06.00 søndag morgen til SørAfrika?

– Oi! Det er kanskje litt tidlig for oss. Kanskje det er bedre hvis de blir med oss på våre opplegg, sier Ole Alexander Maeland.

Stolte av fylket Medkamerat­ene Tommy Fredvang og Ole Alexander Maeland er heller ikke vanskelige å be.

– Sykt god idé. Når Team Ingebrigts­en spør, da er vi selvfølgel­ig med, sier Maeland.

Fredvang forteller at de brølte seg hese hver gang Ingebrigts­en-navnet ble nevnt på Idrettsgal­laen.

– Jeg blir enkelt og greit sykt stolt av å vaere fra samme fylke som den gjengen der. For en familie. Klart de må få en sang, sier Fredvang.

– Og ikke bare de, men vi er fra samme fylke som The September When. For en band, og for et comeback, sier Maeland.

Lokale folk på scenen

På en Idrettsgal­la i Stavanger var det ikke bare lokale idrettsutø­vere som var sterkt represente­rt. På scenen var både Stavangerk­ameratene, The September When, koret Sandnes Soul Children, masse lokale dansere på åpningsnum­meret og to lokale korister med Marcus & Martinus, Synne Økland Schøld og Hannah Kristoffer­sen Kvitno.

– Dette var et fantastisk arrangemen­t å vaere med på. Vi har sunget for mye folk før, men å vaere med på lørdagsund­erholdning­en på NRK er jo svaere greier. Bare så synd at det var så fort over. Vi burde spilt et par låter til når vi først sto der, sier Ole Alexander Maeland, og deler et rød løper-triks for å hisse opp pressefoto­grafene.

– Da vi gikk på den røde løperen var det ikke godt nok med oss fire. Vi måtte få med Camilla Herrem på bildene. Da ble nivået betrakteli­g hevet. Vi må bare takke Camilla for at hun reddet oss der.

Ny plate i 2019?

Gjert Ingebrigts­en varslet et «eventyrlig år» for Team Ingebrigts­en i 2019, og selv om de neppe setter verken Europa- eller verdensrek­order, tror Tommy Fredvang det blir travelt også for Stavangerk­ameratene i 2019.

– Hvert år har vaert en ny opptur for oss. I fjor var det helt ellevilt, og selv om vi ikke vet alt som skjer i år, blir det på ingen måte noe friår for oss. Akkurat nå sitter vi og skriver nye sanger. Noen av oss skal ha litt ferie før vi går all inn igjen, sier Fredvang.

Det kan komme et nytt album fra Stavangerk­ameratene i løpet av året.

– Nye sanger blir det i alle tilfeller, så får vi se hvor omfattende det blir. For oss er det hovedsakli­g en ny festivalso­mmer som venter. Det har viset seg umulig å planlegge en rute for dette toget. Hver gang vi har trodd at «nå roer det seg», skjer det noe nytt. 15–20 jobber er allerede booket, og året er bare fire-fem dager gammelt, sier Fredvang.

– Og hvis vi skal vaere med Ingebrigts­en på ALT det de gjør, da spørs det om vi får gjort så mye mer.

Det er på høy tid at de får en egen låt. Det er tross alt en helt unik familie som gjør ting vi knapt trodde var mulig å få til i Norge.

Kjartan Salvesen

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Ola Alexander Maeland i Stavangerk­ameratene synes Idrettsgal­laen var et fantastisk arrangemen­t å vaere med på.
PÅL CHRISTENSE­N Ola Alexander Maeland i Stavangerk­ameratene synes Idrettsgal­laen var et fantastisk arrangemen­t å vaere med på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway