Stavanger Aftenblad

Pyjamas-tøffinger til teaterfest­ival i Oslo

-

TEATER: Forestilli­ngen «Tøff i pyjamas» skal vises på Rampelysfe­stivalen i Oslo i mai. Barne- og ungdomstea­tret ved Rogaland teater har i mange år hatt lyst å delta på denne festivalen.

5. mai skal unge skuespille­re fra Barne- og ungdomstea­tret framføre «Tøff i Pyjamas» i Oslo. Stykket er basert på sangene til bandet DeLillos og handler om to ungdommer som er avstandsfo­relsket i hverandre.

– Vi fikk i oppgave å lage en forestilli­ng for de på sjukehuset. Det vi fikk beskjed om var at stykket måtte ha musikk. Vi begynte å tenke mot barnesange­r, men så tenkte vi: trenger vi det? Til slutt landet vi på Delillos, sa en av regissøren­e, Carl Jørn Johansen, før premieren i november. Etter premieren er stykket vist både på sykehuset og i teatret.

Johansen regisserte stykket sammen med Nina Godtlibsen, men de unge skuespille­rne har hatt mye å gjøre med hvordan sluttprodu­ktet ble seende ut.

Forestilli­ngen er liten, den varer i en halvtime og har ingen store kulisser. Det gjør det nok enklere å ta den ut av teaterbygg­et i Kannik enn store oppsetning­er som «Ronja Røverdatte­r».

– Tidligere har det ikke passet å ta forestilli­nger til Rampelysfe­stivalen, men denne gang får vi det til, og det er veldig stas, sier Pernille Kaldestad, informasjo­nssjefen ved teatret.

Bak Rampelysfe­stivalen står Oslo teatersent­er som siden 1990 har arbeidet med scenekunst for barn og unge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway