Stavanger Aftenblad

Bilen fra Tine

- Sigve Ims

DAGENS ORD: Jeg liker melkebiler fra Tine. Ikke på grunn av reklamen. Der er det ofte spenstig idrettsung­dom. Jeg drikker melk, men ser absolutt ikke slik ut.

På melkebilen jeg kjørte forbi i går, sto det med store gule bokstaver: – Du er i min blindsone. Vi har alle våre blinde soner. Det som preger oss og vår personligh­et. Det vi ikke ser selv, men som det er lett for andre å se.

Vi lever i den perfekte verdenen i sosiale medier. Så utrolig mye handler om å framstå som feilfrie mennesker. Og stakkars den som må vaere perfekt. En verden uten plass for verken synder, feilgrep eller blindsoner.

Bibelens verden er annerledes. De store lederne framstille­s på godt og vondt. Vi får også se blindsonen­e. Det skjules ikke. Snarere handler det om at Gud tar i mot oss og bruker oss, ikke på grunn av vår prektighet. Men på tross av alt som ikke er på plass.

Mine søsken, hvis en av dere blir grepet i et feiltrinn, må dere som har Ånden, hjelpe ham til rette. Men gjør det med et ydmykt sinn og pass deg selv, så ikke du også blir fristet. (Gal.6.1) Aner vi at her er det plass for virkelige mennesker?

Så nå når nyttårsfor­settene holder på å glippe: Nydelig at det er plass for alle oss med små og store feil. Vi som til og med har blinde soner, og trenger all den overbaeren­het vi bare kan få. Velkommen i det kristne fellesskap­et!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway