Stavanger Aftenblad

– Priser er veldig hyggelige, men ingen løper fortere av å se seg bakover

- Journalist leif.tore.lindo@ aftenblade­t.no Pål Christense­n fotograf paal.christense­n @aftenblade­t.no

IDRETTSGAL­LAEN:

– Det er resultaten­e som betyr noe, uansett hvor mange priser vi får, sier årets trener, Gjert Ingebrigts­en, som varsler «vanvittige tider og resultater» fra sine gutter i årene som kommer.

Leif Tore Lindø

På tredje forsøk fikk Gjert Ingebrigts­en prisen for «Årets trener» på Idrettsgal­laen. Han var nominert både i 2017 og 2018, men det var først på hjemmebane han fikk anerkjenne­lsen.

– Det er vår egenart som har brakt oss dit vi er i dag, og den skal vi ta vare på. Kanskje har vi vaert litt på utsiden, men nå står vi her med en haug med priser fra det gode selskap. Det er klart det er stas, sier Gjert, som på ingen som helst måte gikk i festmodus etter familiens tre glasskuler på Idrettsgal­laen.

– Gi oss en time eller to, så er det full speed framover. Ingen løper fortere av å se seg bakover, sier Gjert.

Etter å ha fått beviset på at han var «Årets trener» i 2018, takket han høyt og lavt alle som står rundt ham.

– Jeg vil takke barna mine som lar meg dele deres mål og drømmer. Det er et privilegiu­m, sa Ingebrigts­en, som fortsatte med å takke kona Tone og mentor Ørjan Madsen.

– Jeg håper at vi gjennom vår aerlighet og åpenhet har gitt barn og unge tro på at det går an, med den rette innstillin­gen, å oppnå resultater i idretter man tidligere trodde det var helt umulig å hevde seg i. Vi nordmenn er født med ski på bena, men hvem vet om vi om 20 år, kanskje det fødes unger med piggsko på, sa mannen som har fostret tre europamest­ere i friidrett.

Nytes i en time eller to

I kjent Ingebrigts­en-stil var Gjert opptatt av to ting etter Idrettsgal­laen: Dele aeren med teamet, og se framover.

– Var det viktig for deg personlig å få denne prisen?

– Nei, for så vidt ikke. Jeg har vaert nominert to år tidligere og laert meg å leve med skuffelsen, så jeg skulle nok overlevd i år også. Men jeg synes også det er fint å få en anerkjenne­lse for den jobben jeg gjør hver eneste dag når resultaten­e er i verdenskla­sse. Helt aerlig så synes jeg at jeg hører hjemme i dette selskapet. Jeg tar med meg denne prisen og anerkjenne­lsen videre og bruker den til egenmotiva­sjon.

– Klarer dere å nyte alle disse prisene?

– Neeeei, nå setter vi dem på hylla og klapper litt på dem en time og to. Så er vi fram mot nye mål. Sånn jobber vi. Ingen priser kan endre på det, sier Gjert.

Varsler «vanvittige år»

Gjert varsler enda råere tider og resultater fra sine i tiden som kommer.

– De to neste årene kommer til å bli vanvittige år for Team Ingebrigts­en, sier Gjert, som satte sine løpegutter på flyet til Sør-Afrika 06.00 søndag mor-

 ??  ?? Jakob Ingebrigts­en fikk to priser under Idrettsgal­laen. Pappa Gjert Ingebrigts­en ble kåret til årets trener. Begge takket og bukket, men var mer opptatt av å se framover enn å mimre om et eventyrlig 2018.
Jakob Ingebrigts­en fikk to priser under Idrettsgal­laen. Pappa Gjert Ingebrigts­en ble kåret til årets trener. Begge takket og bukket, men var mer opptatt av å se framover enn å mimre om et eventyrlig 2018.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway