Stavanger Aftenblad

Tidenes yngste Tour de Ski-vinner på herresiden

-

LANGRENN: Johannes Høsflot Klaebo forsvarte sin store ledelse og vant Tour de Ski foran russeren Sergej Ustjugov. Simen Hegstad Krüger tok tredjeplas­sen.

Klaebo er dermed tidenes yngste Tour de Ski-vinner på herresiden. 22-åringen slo rekorden til Dario Cologna fra 2009 da sveitseren var 22 og et halvt år. På kvinneside­n ble Charlotte Kalla tidenes yngste med sine 20 år i 2008.

– Jeg er sliten. Det var skikkelig tungt. Det var tøft og gå og høre at Ustjugov tok innpå oppover. Jeg var stiv på slutten og ikke sikkert jeg hadde noe å stå imot med hvis det hadde blitt spurt, sa Klaebo til NRK.

– Jeg kom hit for å henge med lengst mulig. Så det er ganske kult å vinne. Dette henger jeg høyt, sa Byåsen-løperen.

22-åringen ledet med 1.20 på Sergej Ustjugov fra start. Russeren knappet innpå nordmannen oppover i monsterbak­ken med en stigning på 28 prosent på det meste.

Med rundt 500 meter igjen til toppen var avstanden nede i 36,7 sekunder og i mål var avstanden nede på 16,7 sekunder.

Simen Hegstad Krüger gikk også et godt langrenn avansert fra sin femteplass­en, han var til slutt 48,8 sekunder bak vinneren. Sjur Røthe var raskest opp monsterbak­ken og gikk inn til fjerdeplas­sen.

Martin Johnsrud Sundby som har vunnet Tour de Ski to ganger endte på 7.-plassen, 2.04,3 minutter bak. Didrik Tønseth endte på 11., mens Hans Christer Holund tok 12.-plassen.

(NTB)

 ?? PEDERSEN, TERJE ?? Johannes Høsflot Klaebo var først opp monsterbak­k, og ble vinneren av Tour de Ski.
PEDERSEN, TERJE Johannes Høsflot Klaebo var først opp monsterbak­k, og ble vinneren av Tour de Ski.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway