Stavanger Aftenblad

Oilers-debutanten stortrives i Stavanger

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

ISHOCKEY: Stavanger Oilers avsluttet sin østlandstu­rne med å slå Sparta 2-0. Kampen markerte også starten på Greg Mauldin sin Oilers-karriere. Den 36 år gamle amerikaner­en Greg Mauldin ble offisielt klar for Stavanger Oilers 14. desember, men har måttet vente på sin arbeidstil­latelse. Når den omsider var i orden, bar det rett inn i startoppst­illingen mot Sparta.

– Endelig kan jeg gjøre det jeg elsker igjen. Jeg var litt shaky i den første perioden, men det kom seg raskt. Det er stor forskjell på kamp og trening. Det er helt sikkert, sa Mauldin etter sin debut.

Han legger ikke skjul på at det har vaert veldig tøft å måtte sitte på sidelinjen mens resten av laget har spilt kamp. På tross av dette, han er strålende fornøyd med å vaere på plass i Stavanger og Oilers.

– Det har vaert strålende. Siden dag én. Ikke bare klubben, men hele landet. Når jeg gikk av flyet, så kom det en ukjent kar bort og ønsket meg velkommen til Stavanger. Gutta har tatt meg inn fra første dag, vi spiser middager sammen og alle er bare veldig hyggelige. Det er som natt og dag fra der jeg kom fra, skryter Mauldin.

Skryt fra kapteinen

Det ble definitivt ingen enkel debut for Mauldin i Oilers-drakten. Kampen mot Sparta var nemlig en av sesongens aller tøffeste til nå, skal vi tro kaptein Kristian Forsberg.

– Vi slet med å komme i gang. Sparta var gode og dette var den mest fysiske kampen vi har spilt denne sesongen. Men Greg klarte seg veldig bra. Jeg synes han så ekstremt bra ut, og det tror jeg bare blir bedre og bedre, skryter Forsberg som ikke la merke til nervene.

Spiller med energi

– Hvis han følte seg litt rusten, er det bare å glede seg til resten. Dette blir meget bra.

Mauldin selv var naturlig nok fornøyd med å ha gjennomfør­t debuten, og han er klar på hva fansen kan forvente fremover.

– Jeg spiller med mye energi, slik som jeg prøvde i denne kampen. Det kommer nok noen flere avslutning­er også etter hvert. Men det handler om energi og å hjelpe laget til å vinne, avslutter Mauldin.

 ??  ?? Oilers-debutant Greg Mauldin.
Oilers-debutant Greg Mauldin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway