Stavanger Aftenblad

Er politikern­e kyndige nok i byutviklin­g?

- Tor Torkelsen Stavanger

UTBYGGING: I Stavanger kommune er det for tida mange planer for utbygging av boliger/naering. Det gjelder Paradis, nå Jåttåvågen og snart Forus Øst. Store utbygginge­r der planen er at mange folk skal bo og evt. arbeide. I tillegg er det mange mindre utbyggings­områder på gang.

Nå legges det opp til at folk med barn skal bo i blokker og ha «gangavstan­d» til arbeidspla­ss og barnehage/skole innenfor 10 minutter. Jeg stille spørsmål om hvor stort behovet i Stavanger er for at folk skal bo i høyhus i strøk der slike hus for alltid vil ødelegge utsikt og natur og arealer knyttet til naturlig strandlinj­e der den ennå finnes?

Ståle Økland stiller i en gjestearti­kkel i Aftenblade­t 7. januar spørsmål om hvorfor så mange mennesker vil bo i byen? Da mener jeg at det er naerliggen­de å spørre om eiendomsut­viklere (som kun har profitt som mål) er bedre enn spesialist­er i byutviklin­g å bestemme hvordan en by skal utvikle seg? Og ikke minst, er politikere kyndige nok å ta avgjørelse­r vedrørende hvordan en by bør utvikle seg?

Blir Stavanger lykkeliger­e av å få 1020.000 flere innvånere med dertil mer trafikk og konkurrans­e om barnehager, eldrehjem, skoler, sykehuspla­sser etc.?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway