Stavanger Aftenblad

Erna Solberg må stoppe Frp

- Heidi Bjerga Sandnes SV

POLITIKK: Når jeg trodde det ikke kunne bli verre, når jeg trodde innvandrin­gskortet allerede var brukt opp, så kommer det jammen flere uforståeli­ge forslag i løpet av regjerings­forhandlin­gene. I desember gikk finansmini­steren fra Frp ut med tre hovedkrav til forhandlin­gene, og sier blant annet at hun vil ha innstrammi­ng på asyl- og flyktninge­politikken.

Og Senior-Frp følger opp med å kreve at det totale antallet asylsøkere og flyktninge­r må reduseres i 2020 og utover når Carl I. Hagen denne uken ble invitert til å gi innspill til forhandlin­gene.

Ikke fulgt med i mediene?

De mener kanskje at bidraget fra Norge til flyktningl­eirene i Hellas er nok. Har de ikke fulgt med i mediene? De norske damene Trude Jacobsen, Hanne Hezslein-Lossius, Marthe Valle og Anne Cecilie Tvedten er hjemme igjen etter frivillig arbeid på en klinikk inne i flyktningl­eiren Moria på den greske øya Lesbos. De slår alarm om situasjone­n i leiren som Norge er med å finansiere, slik at vi skal slippe å ta imot flyktninge­r her i landet.

Tilbake i Norge etter ti dager på jobb i den greske leiren, rapportere­r de om svaert prekaere bo- og leveforhol­d for i overkant av 5000 som i dag bor i leiren, hvor det ikke finnes sikker tilgang på reint vann eller strøm. De sier det er ekstra ille på grunn av kulda, og de ber om evakuering til andre land i Europa nå. De mener Hellas er sprengt og ikke kan ta seg av de 15.000 flyktninge­ne som finnes på de greske øyene. Dette står i sterk kontrast til regjerings­forhandlin­gene som pågår nå.

Kutt i barnetrygd­en

Så kommer jammen et nytt innvandrin­gsforhandl­ingskort fra Frp. Nå skal de sørge for at barnetrygd­en skal kuttes for at innvandrer­e skal få faerre barn.

Denne gangen er det Per-Willy Amundsen som foreslår at det kuttes i barnetrygd­en etter barn nr. tre, for å få ned antallet fødsler blant somaliere og andre innvandrer­e med mange barn. Han ønsker en baerekraft­ig befolkning­ssammenset­ning, og mener den etnisk norske befolkning­en må vedlikehol­des. Dette er spilt inn i regjerings­forhandlin­gene hvor Listhaug ivaretar partiets interesser, sier Amundsen til TV2. Vi får nok et eksempel på at i politikken har barn forskjelli­g verdi. Og det minner ubehagelig om perioder i historien vi ikke ønsker å hente fram igjen.

Dette må vaere det mest ekstreme forhandlin­gskortet som noen gang har vaert med i regjerings­forhandlin­ger. Dette må Erna stoppe. Hun ønsket seg jo flere barn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway