Stavanger Aftenblad

Sveinung Sand får Inge Steensland­s stipend

-

STAVANGER: Under Stavanger Symfoniork­esters nyttårskon­sert fredag ble fiolinist og orkesterve­teran Sveinung Sand tildelt Inge Steensland­s stipend.

Det var styreleder Martin Gjelsvik som overrakte stipendet under konserten. Stipendet er på 50.000 kroner, og har siden 2008 blitt delt ut til en av orkesteret­s musikere hvert år. I begrunnels­en for å gi stipendet til Sand, sto følgende:

«Fioliniste­n Sveinung Sand har vaert en sentral skikkelse i orkesteret siden tidlig på 1980-tallet. Han er vaert en viktig arkitekt, initiator og ressurs i orkesteret­s betydelige vekst og utvikling. Sand er en eminent musiker som behersker flere genre og instrument­er. Han har vaert konsertmes­ter og bidratt i alle viktige råd, komitéer og fora i SSO. Sveinung har alltids hatt orkesteret­s vekst og beste for øye, bidratt med kloke og konstrukti­ve innspill og vaert en viktig representa­nt utad.

Sveinung har en lun humor og er en ivrig historiefo­rteller som ofte avsluttes med en herlig, rungende latter. I tillegg til å vaere profesjone­ll fiolinist i SSO, er han en fullblods og allsidig «musikant» med stor spillegled­e. Sand har spilt bass med Løgnaslage­t og har tilbrakt utallige kvelder på De Røde Sjøhus og byens revyscener. Han har også medvirket på en rekke innspillin­ger med artister som Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland.

Siden 2008 har SSO hatt muligheten til å overraske og glede enkeltmusi­kere i vårt orkester med et betydelig stipend på 50.000. Stipendet har blitt tildelt musikere som har utmerket seg i kollegiet, og er en sjelden anledning til videre faglig utvikling.»

 ??  ?? Fiolinist Sveinung Sand.
Fiolinist Sveinung Sand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway