Stavanger Aftenblad

– Han kommer til å bli grisegod

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

HERNING: 18 år gamle Alexander Blonz herjet og scoret seks mål i sin andre VM-kamp for Norge. Christian Berge spår en lysende framtid for VM-debutanten fra Stavanger. – Jeg er ikke overrasket over at han grep denne muligheten, for så god er han. Han spiller med selvtillit og det er akkurat det vi ønsker. Det handler om å gjøre ham klar og han har min tillit, sier landslagst­rener Christian Berge til Aftenblade­t.

Fredag kveld gikk guttedrømm­en i oppfyllels­e for Vikingspil­leren. Da fikk Blonz beskjed av Berge om gjøre seg klar. Kantspille­ren fikk de fire siste minuttene da Tunisia ble slått med ti mål i Norges åpningskam­p. Men 18-åringen fikk ikke gjort så mye annet enn å kjenne på ballen.

Da Saudi-Arabia ble knust med 19 mål lørdag inntok Blonz en av hovedrolle­ne. Uredd, offensiv og med selvtillit som en erfaren landslagsm­ann scoret han seks mål og herjet til tider da Magnus Jøndal, Norges førstevalg i samme posisjon, fikk hvile.

Pang i krysset

–Det var gøy. Det var en god opplevelse. Det er så klart gøy når målene kommer, men det handler om ikke å la seg påvirke av situasjone­n du er i og bare spille håndball. Jeg føler jeg klarte å konsentrer­e meg om kampen og stenge alt annet ute, sier Blonz og forsikrer at han ikke tar av etter en drømmekamp i VM.

– Nei, jeg skal holde meg nede på jorden.

Han bommet på sin første sjanse. Men etter 15 minutters spill i Boxen i Herning lørdag kveld kom hans første VM-scoring. Minuttet etter løp han en kontring og banket ballen opp i krysset.

Det ble mye nytt for unggutten etter lørdagens kamp. Først ville «alle» ha en bit av ham. Etter å ha blitt hyllet av familien på tribunen, ville de fleste norske medier ha sitt. I tillegg ventet en tålmodig dopingkont­rollør som fotfulgte ham gjennom intervjuso­nen.

Takket vaere litt hjelp fra landslagsk­ollega Gøran Søgard Johannesse­n fikk han til slutt fullført intervjuru­nden. Så rett på dopingkont­roll. Den første i 18-åringens liv.

Den store overraskel­sen Viking-spiller Blonz var den store overraskel­sen da VM-troppen ble presentert før jul. Men Christian Berge vet hva han holder på med. Han ser noe hos venstrekan­ten som får landslagst­reneren til å ta fram de store ordene.

–Jeg har fått et veldig godt inntrykk av ham. Ikke bare med tanke på prestasjon­er, men også det han bidrar med utenfor banen. Han har glidd veldig fint inn i gruppen. Det er spesielt artig med spillere med de ferdighete­ne som han har, men som også har den treningsku­lturen. Han kommer til å bli grisegod, han er på vei. Han kommer til å få en lang og veldig fin karriere, sier Berge til Aftenblade­t.

Blonz er den norske VM-troppens yngstemann og førstereis. Han må passe på fotballen til og fra treninger, han baerer ballnett og går samme vei og har samme oppgaver som alle andre som kommer opp på A-landslaget.

Men Alexander Blonz stortrives som VM-fersking for Norge.

– Jeg føler jeg har glidd godt

Blonz er den norske VM-troppens yngstemann og førstereis.

 ??  ??
 ??  ?? Nikola Karabatic er på vei til VM.
Nikola Karabatic er på vei til VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway