Stavanger Aftenblad

Kraftig hopp for mengden olje på Wisting-feltet i Barentshav­et

- Ola Myrset ola@sysla.no

OLJE: OMV jekker opp anslagene med 25 prosent. Wisting-feltet i Barentshav­et er blant de viktigste prosjekten­e for østerriksk­e OMV. Nå tror selskapet det finnes mer olje der enn tidligere antatt.

–Med data fra den siste avgrensnin­gsbrønnen og innsamlet seismisk data, har vi fått en forbedret forståelse av området og ressursene. Vi ser nå et økt potensial i Wisting-funnet, sier administre­rende direktør Knut Mauseth i OMV Norge i en melding.

I 2017 beregnet selskapet at det fantes 350 millioner fat olje på feltet. Nå er anslaget 440 millioner fat. Det er en økning på 25 prosent. Til sammenlign­ing inneholder Johan Castberg-feltet mellom 400 og 650 millioner fat.

Konseptval­g neste år

– Jeg er glad for å se at estimatene fra de oppdaterte reservoarm­odellene viser en betydelig økning i volumene. Wisting er et stort funn og vi har nå et mer solid grunnlag for å modne prosjektet videre mot en utbygging, sier Mauseth.

Planen

Ifølge den foreløpige planen skal Wisting bygges ut med en havbunnsin­stallasjon med 19 produksjon­sbrønner. På overflaten vurderes to FPSO-løsninger – én med skip og en med et sirkulaert skrog. Det endelige konseptval­get skal tas i 2020.

OMV er Wisting-operatør med 25 prosent eierandel. De andre rettighets­haverne er Equinor (35 prosent), Petoro (20 prosent) og Idemitsu Petroleum (20 pro-

 ?? LARS IDAR WAAGE/JON INGEMUNDSE­N ?? Grunnlegge­r og toppsjef i Faroe Petroleum, Graham Stewart, må innse at selskapet hans slukes av DNO. Men han går ikke tomhendt. Her fotografer­t i Stavanger i 2016. Direktør Helge Hammer, innfelt slutter i løpet av tre måneder.
LARS IDAR WAAGE/JON INGEMUNDSE­N Grunnlegge­r og toppsjef i Faroe Petroleum, Graham Stewart, må innse at selskapet hans slukes av DNO. Men han går ikke tomhendt. Her fotografer­t i Stavanger i 2016. Direktør Helge Hammer, innfelt slutter i løpet av tre måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway