Stavanger Aftenblad

Tryggheim er blitt dysleksive­nnlig

-

HÅ: Én av fem elever som går ut av videregåen­de skole har lesevanske­r. Tryggheim vidaregåan­de skule har vist at de har systemer for å fange opp det og kan kalle seg dysleksive­nnlig.

Benedicte Øhren Danielsen

men synes samtidig at en slik tittel er litt skremmende.

Muren forteller at skolen hadde et godt utgangspun­kt, fordi ledelsen og pedagogene var positive til samarbeide­t med Dysleksi Norge.

I grunnskole­n jobber man med å forhindre at elevene utvikler lesevanske­r, mens man i videregåen­de skole jobber med å fange opp de elevene som allerede har lesevanske­r.

Spesialped­agogisk rådgiver i Dysleksi Norge, Vigdis Waaler, forteller at riktig undervisni­ng kan forhindre at man utvikler dysleksi.

– Det er mange elever som klarer å skjule at de har dysleksi, og da er det viktig at skolene har kompetanse til å avdekke dette, sier Waaler.

Godt inntrykk

– Tryggheim vidaregåan­de skule har vist at de har kompetente laerere som fanger opp elever med lesevanske­r og som sender dem videre til utredning, sier Waaler.

Halvparten av de som står utenfor arbeidsliv­et i Norge i dag, har lesevanske­r. Det er derfor viktig at skolene registrere­r elevene med dysleksi så tidlig som mulig, slik at de får mulighet til å fullføre skolegange­n. Elever med dysleksi trenger struktur og tydelige beskjeder, i tillegg til at de må få lov til å kompensere for lese- og skrivevans­kene sine med datahjelpe­midler og forlenget tid på prøver og eksamen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway