Stavanger Aftenblad

Stumforest­illing gir salgsrekor­d for SSO

- Stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

STAVANGER: – Never done before, sa Janove Ottesen om stykket «The Mute», som nå blir det ekstrafore­stillinger.

Stella Marie Brevik

Premieren til «The Mute» ble kjapt utsolgt da den ble lansert for snart ett år siden, nå er det kun få billetter igjen på de resterende fire forestilli­ngene. Fredag ble det sluppet to nye forestilli­nger i salg, og dermed ble det salgsrekor­d for Stavanger Symfoniork­ester (SSO).

I 2015 spurte SSO-skuespille­r Christian Eriksen og komponist Janove Ottesen om de ville skrive en symfonisk stumforest­illing på 70 minutter. De sa ja, og bra var det.

– The Mute er en historie fortalt uten replikker, helt uten ord, fortalte Eriksen til Aftenblade­t i fjor vinter, da deler av stykket ble vist til pressen.

– På grunn av godt salg er det en fryd å legge ut de to aller siste ekstrashow­ene av The Mute. Det betyr at vi ligger an til intet mindre enn sju utsolgte forestilli­nger, noe som knuser alle tidligere rekorder i SSO, sier Gaute Aadnesen, forretning­sutvikler i SSO.

Forestilli­ngen har premiere 29. mars.

– Dette er en stumforest­illing med live musikk og animasjon. De som har sjekket, sier at dette aldri er blitt gjort før. En ny historie, ny musikk og ny animasjon. Never done before, sa Janove Ottesen om stykket.

 ??  ?? Det er litt teater, litt musikal, litt stumfilm og litt konsert og mer enn litt stilig. Nå skal flere få oppleve «The Mute».
Det er litt teater, litt musikal, litt stumfilm og litt konsert og mer enn litt stilig. Nå skal flere få oppleve «The Mute».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway